Cartofi umpluți

AutorDANIELA
DificultateÎncepător

Cartofi umpluți la cuptor, o rețetă care se face ușor și sunt buni pentru orice moment al zilei, fie că îi servești la prânz sau la cină.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 1 kg cartofi (de preferat să fie mai mari)
 200 gr kaiser
 150 gr cașcaval ras
 sare, piper
 1 ceapă
 1 tbsp ulei

Mod de preparare:

1

Se pun la fiert cartofii in coajă. Se lasă să se fiarbă doar pe trei sferturi.
După ce sunt fierți cartofii in coajă se lasă la răcit. I-am tăiat un capat pe lung și i-am scobit cu grijă cu o linguriță, avănd grijă să las un perete gros pentru a avea stabilitate.

2

Miezul scobit se pune intr-un bol separat și l-am zdrobit bine cu furculița, iar cartofii scobiți intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

3

Pentru umplutură, am tâiat ceapa mărunt și kaiserul cubulețe și se pun la călit într-o tigaie teflonată, cu o linguriță de ulei (până devin sticloase).

4

Am amestecat miezul cartofilor zdrobiți cu kaiserul, ceapă și cașcavalul ras și se umple cartofii ( se pot umple cu orice aveți in casă). Deasupra am mai presărat puțin cascaval ras.

5

Am introdus tava cu cartofii umpluti la cuptor la 200 de grade-foc mare, timp de 10-15 minute, până când se rumenesc frumos deasupra. Se poate prepara și un sos separat, din smântână și usturoi, pe care poți să-l pui deasupra cartofilor.

Poftă bună!

Ingrediente

 1 kg cartofi (de preferat să fie mai mari)
 200 gr kaiser
 150 gr cașcaval ras
 sare, piper
 1 ceapă
 1 tbsp ulei

Indicații

1

Se pun la fiert cartofii in coajă. Se lasă să se fiarbă doar pe trei sferturi.
După ce sunt fierți cartofii in coajă se lasă la răcit. I-am tăiat un capat pe lung și i-am scobit cu grijă cu o linguriță, avănd grijă să las un perete gros pentru a avea stabilitate.

2

Miezul scobit se pune intr-un bol separat și l-am zdrobit bine cu furculița, iar cartofii scobiți intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

3

Pentru umplutură, am tâiat ceapa mărunt și kaiserul cubulețe și se pun la călit într-o tigaie teflonată, cu o linguriță de ulei (până devin sticloase).

4

Am amestecat miezul cartofilor zdrobiți cu kaiserul, ceapă și cașcavalul ras și se umple cartofii ( se pot umple cu orice aveți in casă). Deasupra am mai presărat puțin cascaval ras.

5

Am introdus tava cu cartofii umpluti la cuptor la 200 de grade-foc mare, timp de 10-15 minute, până când se rumenesc frumos deasupra. Se poate prepara și un sos separat, din smântână și usturoi, pe care poți să-l pui deasupra cartofilor.

Poftă bună!

Cartofi umpluți