fbpx

Cartofi umpluți

AutorDANIELA
DificultateÎncepător

Cartofi umpluți la cuptor, o rețetă care se face ușor și sunt buni pentru orice moment al zilei, fie că îi servești la prânz sau la cină.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 1 kg cartofi (de preferat să fie mai mari)
 200 g kaiser
 150 g cașcaval ras
 sare, piper
 1 ceapă
 1 linguri(ă) ulei

Mod de preparare:

1

Se pun la fiert cartofii in coajă. Se lasă să se fiarbă doar pe trei sferturi.
După ce sunt fierți cartofii in coajă se lasă la răcit. I-am tăiat un capat pe lung și i-am scobit cu grijă cu o linguriță, avănd grijă să las un perete gros pentru a avea stabilitate.

2

Miezul scobit se pune intr-un bol separat și l-am zdrobit bine cu furculița, iar cartofii scobiți intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

3

Pentru umplutură, am tâiat ceapa mărunt și kaiserul cubulețe și se pun la călit într-o tigaie teflonată, cu o linguriță de ulei (până devin sticloase).

4

Am amestecat miezul cartofilor zdrobiți cu kaiserul, ceapă și cașcavalul ras și se umple cartofii ( se pot umple cu orice aveți in casă). Deasupra am mai presărat puțin cascaval ras.

5

Am introdus tava cu cartofii umpluti la cuptor la 200 de grade-foc mare, timp de 10-15 minute, până când se rumenesc frumos deasupra. Se poate prepara și un sos separat, din smântână și usturoi, pe care poți să-l pui deasupra cartofilor.

Poftă bună!

Ingrediente

 1 kg cartofi (de preferat să fie mai mari)
 200 g kaiser
 150 g cașcaval ras
 sare, piper
 1 ceapă
 1 linguri(ă) ulei

Direcții

1

Se pun la fiert cartofii in coajă. Se lasă să se fiarbă doar pe trei sferturi.
După ce sunt fierți cartofii in coajă se lasă la răcit. I-am tăiat un capat pe lung și i-am scobit cu grijă cu o linguriță, avănd grijă să las un perete gros pentru a avea stabilitate.

2

Miezul scobit se pune intr-un bol separat și l-am zdrobit bine cu furculița, iar cartofii scobiți intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

3

Pentru umplutură, am tâiat ceapa mărunt și kaiserul cubulețe și se pun la călit într-o tigaie teflonată, cu o linguriță de ulei (până devin sticloase).

4

Am amestecat miezul cartofilor zdrobiți cu kaiserul, ceapă și cașcavalul ras și se umple cartofii ( se pot umple cu orice aveți in casă). Deasupra am mai presărat puțin cascaval ras.

5

Am introdus tava cu cartofii umpluti la cuptor la 200 de grade-foc mare, timp de 10-15 minute, până când se rumenesc frumos deasupra. Se poate prepara și un sos separat, din smântână și usturoi, pe care poți să-l pui deasupra cartofilor.

Poftă bună!

Cartofi umpluți