Cartofi wedges picanti la cuptor

AutorDeMancare
DificultateÎncepător

Cartofi aromati, crocanti la exterior, moi si pufosi la interior.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 500 gr Cartofi albi
 2 tsp Sare
 2 tsp Boia dulce
 1 tsp Fulgi de chilli
 1 ceașcă Apa

Mod de preparare:

1

Pregatiti o baie de apa si sare pentru cartofii bine curatati si taiati felii groase.

Asezati cartofii in apa sarata timp de 15 minute, acestia vor absorbi cantitatea perfecta de sare.

2

Intindeti feliile de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

3

Presarati boia si fulgi de chilli incercand sa acoperiti cat mai bine feliile de cartofi.

4

Lasati la copt aproximativ o ora:

Primele 10 minute la 250 de grade si apoi la 180.

Astfel ei vor capata o crusta aurie si crocanta la exterior.

Ingrediente

 500 gr Cartofi albi
 2 tsp Sare
 2 tsp Boia dulce
 1 tsp Fulgi de chilli
 1 ceașcă Apa

Indicații

1

Pregatiti o baie de apa si sare pentru cartofii bine curatati si taiati felii groase.

Asezati cartofii in apa sarata timp de 15 minute, acestia vor absorbi cantitatea perfecta de sare.

2

Intindeti feliile de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

3

Presarati boia si fulgi de chilli incercand sa acoperiti cat mai bine feliile de cartofi.

4

Lasati la copt aproximativ o ora:

Primele 10 minute la 250 de grade si apoi la 180.

Astfel ei vor capata o crusta aurie si crocanta la exterior.

Note

Cartofi wedges picanti la cuptor