fbpx

Castane în unt cu scorțișoară

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Castanele în unt cu scorțișoară sunt o rețetă delicioasă care accentuează aceste minunății ale toamnei. Combinația cu unt cremos și scorțișoară aromată se potrivește de minune cu gustul ușor dulceag și aroma delicată a castanelor. Vă invit și pe voi să descoperiți acest desert ușor de făcut, deloc pretențios, dar delicios!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 500 g castane
 30 g unt
 3 linguriță(e) zahăr brun
 ¼ linguriță(e) scorțișoară

Mod de preparare:

1

Se crestează castanele, în formă de cruce, cu ajutorul unui cuțit și apoi se pun la fiert aproximativ 25-30 de minute. Se lasă apoi la răcit puțin și se curăță de coajă. Este un proces laborios ce necesită răbdare, dar să știți că se găsesc și de cumpărat castanele gata fierte, decojite și trase în vid.

2

Se topește untul într-o tigaie și se adaugă lingurițele de zahăr brun, scorțișoara și castanele și se amestecă 2 minute, cât să se topească zahărul și să se omogenizeze totul.

3

Se iau de pe foc și se pot servi imediat, presărate cu puțină scorțișoară sau chiar și sare grunjoasă pentru o aromă contrastantă. Poftă bună!

Ingrediente

 500 g castane
 30 g unt
 3 linguriță(e) zahăr brun
 ¼ linguriță(e) scorțișoară

Direcții

1

Se crestează castanele, în formă de cruce, cu ajutorul unui cuțit și apoi se pun la fiert aproximativ 25-30 de minute. Se lasă apoi la răcit puțin și se curăță de coajă. Este un proces laborios ce necesită răbdare, dar să știți că se găsesc și de cumpărat castanele gata fierte, decojite și trase în vid.

2

Se topește untul într-o tigaie și se adaugă lingurițele de zahăr brun, scorțișoara și castanele și se amestecă 2 minute, cât să se topească zahărul și să se omogenizeze totul.

3

Se iau de pe foc și se pot servi imediat, presărate cu puțină scorțișoară sau chiar și sare grunjoasă pentru o aromă contrastantă. Poftă bună!

Castane în unt cu scorțișoară