Castraveți în oțet

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Îmi plac murăturile, în fiecare an încerc să pregătesc măcar câteva din fiecare: castraveți, gogonele, gogoșari. Fiecare pune castraveți după rețeta preferată sau moștenită și pregătește conserve atâtea câte îi permite spațiul / cămara, la bloc e un pic mai dificil din cauza balcoanelor ceva mai călduroase.
Vă prezint mai jos o nouă rețetă de castraveți murați (învățată de la mama și adaptată după gustul meu). De data aceasta am renunțat la mărar, am mai adăugat zahăr, mie îmi plac mai dulci, ceapă și morcovi, care conferă o aromă aparte.
Din cantitățile date, am obținut un borcan de 0,680 kg și unul de 1,7 kg.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1,30 kg castraveți cornichon
 700 ml apă
 200 ml oțet de vin
 3 tbsp sare de mare / grunjoasă
 4 tbsp zahăr
 1 morcov
 1 ceapă mică albă
 1 tbsp piper mozaic boabe
 foi de dafin
 1 tbsp mix mirodenii (semințe de muștar, semințe de mărar, coriandru, ienupar boabe, cuișoare, ienibahar boabe, chilli)
 1 cățel de usturoi
 1 rădăcină de hrean

Mod de preparare:

1

Pui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute.

2

Tai morcovul rondele.
Așezi castraveții spălați bine în borcanele spălate și ele. Aranjezi printre castraveți, morcovul tăiat frumos, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat mărunt și hreanul curățat și tăiat fâșii lungi.

3

Așezi borcanele pe o tavă de inox sau pui cuțite sub borcane (ca să nu crape), apoi torni lichidul fierbinte încet, cu polonicul.

4

Când nu mai sunt așa fierbinți borcanele, poți pune capacele. Iar după ce s-au răcit, le depozitezi la loc răcoros.

Poftă Bună!

Ingrediente

 1,30 kg castraveți cornichon
 700 ml apă
 200 ml oțet de vin
 3 tbsp sare de mare / grunjoasă
 4 tbsp zahăr
 1 morcov
 1 ceapă mică albă
 1 tbsp piper mozaic boabe
 foi de dafin
 1 tbsp mix mirodenii (semințe de muștar, semințe de mărar, coriandru, ienupar boabe, cuișoare, ienibahar boabe, chilli)
 1 cățel de usturoi
 1 rădăcină de hrean

Indicații

1

Pui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute.

2

Tai morcovul rondele.
Așezi castraveții spălați bine în borcanele spălate și ele. Aranjezi printre castraveți, morcovul tăiat frumos, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat mărunt și hreanul curățat și tăiat fâșii lungi.

3

Așezi borcanele pe o tavă de inox sau pui cuțite sub borcane (ca să nu crape), apoi torni lichidul fierbinte încet, cu polonicul.

4

Când nu mai sunt așa fierbinți borcanele, poți pune capacele. Iar după ce s-au răcit, le depozitezi la loc răcoros.

Poftă Bună!

Note

Castraveți în oțet