Dacă îți plac merele moi cu scorțișoară, trebuie să încerci acest crumble de mere... e delicios !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 190˚C. Amestecă merele cu zahărul, pune-le într-o tavă rotundă ( de circa 23 cm în diametru și înaltă de cel puțin 5 cm, sau una pătrată, de 20 cm) și nivelează-le cu mâna pentru a forma o bază netedă pentru crumble.
Pune făina și zahărul într-un bol, împreună cu un praf de sare. Taie untul și freacă-l între degete, până când amestecul capătă o textură nisipoasă. Agită ușor bolul - astfel bucățile mari se vor ridica la suprafață, fărâmițează-le. Poți prepara amestecul și într-un bol de bucătărie, însă ai grijă să nu îl procesezi prea mult.
Pune amestecul de crumble deasupra merelor, în centru, apoi distribuie-l uniform cu o furculiță pe toată suprafața. Bate-l ușor cu dosul furculiței pentru ca amestecul să se lege ușor și să devină crocant, apoi trasează linii decorative cu furculița. Presară deasupra fulgii de ovăz și zahăr brun.
Pune forma într-o tavă și coace crumble-ul 35-40 de minute, până când devine auriu la suprafață, iar merele sunt foarte fragede când le străpungi cu un cuțit mic, ascuțit. Lasă-l să se răcească 10 minute înainte de a-l servi cu smântână pentru frișcă, brânză Mascarpone sau cremă de vanilie.
Amestecă 1/2 linguriță amestec de condimente pentru prăjituri, scorțișoară sau ienibahar cu zahărul și merele. O lingură mare de amestec de fructe confiate sau bucăți mici de marțipan adăugate peste mere ar fi la fel de bune.
Ingrediente
Indicații
Încinge cuptorul la 190˚C. Amestecă merele cu zahărul, pune-le într-o tavă rotundă ( de circa 23 cm în diametru și înaltă de cel puțin 5 cm, sau una pătrată, de 20 cm) și nivelează-le cu mâna pentru a forma o bază netedă pentru crumble.
Pune făina și zahărul într-un bol, împreună cu un praf de sare. Taie untul și freacă-l între degete, până când amestecul capătă o textură nisipoasă. Agită ușor bolul - astfel bucățile mari se vor ridica la suprafață, fărâmițează-le. Poți prepara amestecul și într-un bol de bucătărie, însă ai grijă să nu îl procesezi prea mult.
Pune amestecul de crumble deasupra merelor, în centru, apoi distribuie-l uniform cu o furculiță pe toată suprafața. Bate-l ușor cu dosul furculiței pentru ca amestecul să se lege ușor și să devină crocant, apoi trasează linii decorative cu furculița. Presară deasupra fulgii de ovăz și zahăr brun.
Pune forma într-o tavă și coace crumble-ul 35-40 de minute, până când devine auriu la suprafață, iar merele sunt foarte fragede când le străpungi cu un cuțit mic, ascuțit. Lasă-l să se răcească 10 minute înainte de a-l servi cu smântână pentru frișcă, brânză Mascarpone sau cremă de vanilie.
Amestecă 1/2 linguriță amestec de condimente pentru prăjituri, scorțișoară sau ienibahar cu zahărul și merele. O lingură mare de amestec de fructe confiate sau bucăți mici de marțipan adăugate peste mere ar fi la fel de bune.