Cel mai bun crumble de mere

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Dacă îți plac merele moi cu scorțișoară, trebuie să încerci acest crumble de mere... e delicios !

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire1 oră 10 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Pentru umplutură :
 550 gr de mere ( 3 mere medii ), coaja și cotorul îndepărtate, feliate subțire
 2 de zahăr
Pentru crumble :
 175 gr de făină
 100 gr de zahăr
 100 gr de unt rece
 1 tbsp fulgi de ovăz
 1 tbsp de zahăr brun
 smântână pentru frișcă, brânză Mascarpone sau cremă de vanilie, pentru servit

Mod de preparare:

1

Încinge cuptorul la 190˚C. Amestecă merele cu zahărul, pune-le într-o tavă rotundă ( de circa 23 cm în diametru și înaltă de cel puțin 5 cm, sau una pătrată, de 20 cm) și nivelează-le cu mâna pentru a forma o bază netedă pentru crumble.

2

Pune făina și zahărul într-un bol, împreună cu un praf de sare. Taie untul și freacă-l între degete, până când amestecul capătă o textură nisipoasă. Agită ușor bolul - astfel bucățile mari se vor ridica la suprafață, fărâmițează-le. Poți prepara amestecul și într-un bol de bucătărie, însă ai grijă să nu îl procesezi prea mult.

3

Pune amestecul de crumble deasupra merelor, în centru, apoi distribuie-l uniform cu o furculiță pe toată suprafața. Bate-l ușor cu dosul furculiței pentru ca amestecul să se lege ușor și să devină crocant, apoi trasează linii decorative cu furculița. Presară deasupra fulgii de ovăz și zahăr brun.

4

Pune forma într-o tavă și coace crumble-ul 35-40 de minute, până când devine auriu la suprafață, iar merele sunt foarte fragede când le străpungi cu un cuțit mic, ascuțit. Lasă-l să se răcească 10 minute înainte de a-l servi cu smântână pentru frișcă, brânză Mascarpone sau cremă de vanilie.

Sfat :
5

Amestecă 1/2 linguriță amestec de condimente pentru prăjituri, scorțișoară sau ienibahar cu zahărul și merele. O lingură mare de amestec de fructe confiate sau bucăți mici de marțipan adăugate peste mere ar fi la fel de bune.

Ingrediente

Pentru umplutură :
 550 gr de mere ( 3 mere medii ), coaja și cotorul îndepărtate, feliate subțire
 2 de zahăr
Pentru crumble :
 175 gr de făină
 100 gr de zahăr
 100 gr de unt rece
 1 tbsp fulgi de ovăz
 1 tbsp de zahăr brun
 smântână pentru frișcă, brânză Mascarpone sau cremă de vanilie, pentru servit

Indicații

1

Încinge cuptorul la 190˚C. Amestecă merele cu zahărul, pune-le într-o tavă rotundă ( de circa 23 cm în diametru și înaltă de cel puțin 5 cm, sau una pătrată, de 20 cm) și nivelează-le cu mâna pentru a forma o bază netedă pentru crumble.

2

Pune făina și zahărul într-un bol, împreună cu un praf de sare. Taie untul și freacă-l între degete, până când amestecul capătă o textură nisipoasă. Agită ușor bolul - astfel bucățile mari se vor ridica la suprafață, fărâmițează-le. Poți prepara amestecul și într-un bol de bucătărie, însă ai grijă să nu îl procesezi prea mult.

3

Pune amestecul de crumble deasupra merelor, în centru, apoi distribuie-l uniform cu o furculiță pe toată suprafața. Bate-l ușor cu dosul furculiței pentru ca amestecul să se lege ușor și să devină crocant, apoi trasează linii decorative cu furculița. Presară deasupra fulgii de ovăz și zahăr brun.

4

Pune forma într-o tavă și coace crumble-ul 35-40 de minute, până când devine auriu la suprafață, iar merele sunt foarte fragede când le străpungi cu un cuțit mic, ascuțit. Lasă-l să se răcească 10 minute înainte de a-l servi cu smântână pentru frișcă, brânză Mascarpone sau cremă de vanilie.

Sfat :
5

Amestecă 1/2 linguriță amestec de condimente pentru prăjituri, scorțișoară sau ienibahar cu zahărul și merele. O lingură mare de amestec de fructe confiate sau bucăți mici de marțipan adăugate peste mere ar fi la fel de bune.

Cel mai bun crumble de mere