Clatitele sunt cel mai comun desert al copilariei mele. Mama mea nu avea o reteta, totul era facut ‘la ochi’. Dar eu am descoperit o reteta care nu a dat gres niciodata.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Faina se cerne intr-un bol incapator si se face o gaura in centru.
Oul se bate si se amesteca cu laptele.
Compozitia lichide se toarna peste faina, amestecand incontinuu pana nu mai raman cocoloase.
Se ia cate un polonic din compozitie si se coace intr-o tigaie neaderenta. 1,2 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt aurii.
Se pot servi cu orice umplutura aveti/doriti. Le puteti manca cu gem, dulceata, nutella, frisca, fructe, branza, miere etc.
Ingrediente
Indicații
Faina se cerne intr-un bol incapator si se face o gaura in centru.
Oul se bate si se amesteca cu laptele.
Compozitia lichide se toarna peste faina, amestecand incontinuu pana nu mai raman cocoloase.
Se ia cate un polonic din compozitie si se coace intr-o tigaie neaderenta. 1,2 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt aurii.
Se pot servi cu orice umplutura aveti/doriti. Le puteti manca cu gem, dulceata, nutella, frisca, fructe, branza, miere etc.