fbpx

Chec aperitiv (baby friendly)

AutorMadaiba
DificultateÎncepător

Când sunt în panică de “noi azi ce mai mâncăm?”, încropesc ceva din ce am prin frigider. Cu o textură extrem de moale, este ideală pentru oameni mari și mici.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 2 ouă
 200 g brânzică priaspătă de vacă
 50 g smântână
 1 legătură mărar
 2 cepe verzi
 2 usturoi verde
 50 g spanac
 1 zuchini
 3 făină 650
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat
 ½ linguriță(e) chimen
 ¼ linguriță(e) piper
 2 linguriță(e) unt

Mod de preparare:

1

Se bat ouăle împreună cu brânza de vaci și smântâna.

2

Spanacul se fierbe circa 2 minute, eu am folosit congelat, după care se toacă. Peste el punem jumătate din cantitatea de unt, cealaltă jumătate o vom folosi mai târziu.

3

Zuchini se dă prin răzătoarea mare și se amestecă cu spanacul.

4

Tocăm ceapa verde și usturoiul și mărarul și le punem împreună cu restul legumelor.

5

Omogenizam legumele împreună cu ouăle, brânza și smântâna.

6

Adăugăm peste compoziție făina, praful de copt, bicarbonatul, piperul și chimenul, sau orice condiment care ne este pe plac. Eu am exclus sarea pentru că i-am dat și micuței mele să guste din preparat.

7

Ungem forma în care urmează să coacem minunea cu unt.

8

Turnăm compoziția în formă și o lăsăm la copt în cuptorul preîncălzit la 180˚C circa 30 de minute sau până când s-a rumenit.

Ingrediente

 2 ouă
 200 g brânzică priaspătă de vacă
 50 g smântână
 1 legătură mărar
 2 cepe verzi
 2 usturoi verde
 50 g spanac
 1 zuchini
 3 făină 650
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) bicarbonat
 ½ linguriță(e) chimen
 ¼ linguriță(e) piper
 2 linguriță(e) unt

Direcții

1

Se bat ouăle împreună cu brânza de vaci și smântâna.

2

Spanacul se fierbe circa 2 minute, eu am folosit congelat, după care se toacă. Peste el punem jumătate din cantitatea de unt, cealaltă jumătate o vom folosi mai târziu.

3

Zuchini se dă prin răzătoarea mare și se amestecă cu spanacul.

4

Tocăm ceapa verde și usturoiul și mărarul și le punem împreună cu restul legumelor.

5

Omogenizam legumele împreună cu ouăle, brânza și smântâna.

6

Adăugăm peste compoziție făina, praful de copt, bicarbonatul, piperul și chimenul, sau orice condiment care ne este pe plac. Eu am exclus sarea pentru că i-am dat și micuței mele să guste din preparat.

7

Ungem forma în care urmează să coacem minunea cu unt.

8

Turnăm compoziția în formă și o lăsăm la copt în cuptorul preîncălzit la 180˚C circa 30 de minute sau până când s-a rumenit.

Chec aperitiv (baby friendly)