fbpx

Chec cu afine și nuci braziliene

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Ce ați zice de un chec cu afine și nuci braziliene?
Se pregătește rapid și dispare la fel de rapid.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 6 Oua
 6 linguri(ă) Ulei
 2 Banane
 50 g Fulgi de cocos
 150 g Faina
 5 g Praf de copt
 5 g Scorțișoară
 15 g Carob
 1 Mână de afine congelate
 6 Nuci braziliene

Mod de preparare:

1

Am separat albușurile de gălbenușuri, iar peste acestea din urmă am adăugat uleiul, amestecând cu un tel, până și-au dublat volumul.
Am mixat albușurile spumă tare, apoi am adăugat gălbenușurile frecate cu ulei. Dacă optați și pentru miere, se adaugă în acest stadiu, apoi se mai mixează 2-3 minute.
După omogenizarea compoziției, am adăugat toate ingredientele uscate, amestecate în prealabil, cu excepția nucilor braziliene, ajutându-mă de o spatulă din silicon.
La final se adaugă cubulețele de banane (dacă nu optați pentru miere) și de asemenea afinele congelate trecute prin făină.
Le-am înglobat ușor, tot cu ajutorul spatulei din silicon.

2

Am pus compoziția într-o formă metalică de chec (dimensiuni interioare de 23×12 cm), acoperită cu foaie de copt, iar deasupra am adăugat nucile braziliene răzuite fin.

3

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 30 de minute, la foc potrivit (circa 170° C).
Când a fost gata am lăsat checul la răcit pe un grătar metalic.
Noroc că l-am copt seara târziu și am rezistat tentației de a-l tăia cald.
L-am servit la micul dejun cu fructe proaspete și chefir, în funcție de preferințe. Sigur merge de minune și uns sau umplut cu “ciocolata” bebelușului.
Super pufos și delicios… Un fel de blueberry muffin bread.

4

Poate fi copt și în forme de brioșe, iar ambele variante sunt perfecte pentru luat la pachet.
Dacă încercați și această variantă, dați de veste!

Ingrediente

 6 Oua
 6 linguri(ă) Ulei
 2 Banane
 50 g Fulgi de cocos
 150 g Faina
 5 g Praf de copt
 5 g Scorțișoară
 15 g Carob
 1 Mână de afine congelate
 6 Nuci braziliene

Direcții

1

Am separat albușurile de gălbenușuri, iar peste acestea din urmă am adăugat uleiul, amestecând cu un tel, până și-au dublat volumul.
Am mixat albușurile spumă tare, apoi am adăugat gălbenușurile frecate cu ulei. Dacă optați și pentru miere, se adaugă în acest stadiu, apoi se mai mixează 2-3 minute.
După omogenizarea compoziției, am adăugat toate ingredientele uscate, amestecate în prealabil, cu excepția nucilor braziliene, ajutându-mă de o spatulă din silicon.
La final se adaugă cubulețele de banane (dacă nu optați pentru miere) și de asemenea afinele congelate trecute prin făină.
Le-am înglobat ușor, tot cu ajutorul spatulei din silicon.

2

Am pus compoziția într-o formă metalică de chec (dimensiuni interioare de 23×12 cm), acoperită cu foaie de copt, iar deasupra am adăugat nucile braziliene răzuite fin.

3

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 30 de minute, la foc potrivit (circa 170° C).
Când a fost gata am lăsat checul la răcit pe un grătar metalic.
Noroc că l-am copt seara târziu și am rezistat tentației de a-l tăia cald.
L-am servit la micul dejun cu fructe proaspete și chefir, în funcție de preferințe. Sigur merge de minune și uns sau umplut cu “ciocolata” bebelușului.
Super pufos și delicios… Un fel de blueberry muffin bread.

4

Poate fi copt și în forme de brioșe, iar ambele variante sunt perfecte pentru luat la pachet.
Dacă încercați și această variantă, dați de veste!

Chec cu afine și nuci braziliene