Mi-aduc aminte și acum de gustul checului în două culori pe care-l făcea bunica și pe care-l savuram în grabă lângă un pahar de lapte. Plecând de la acea rețetă, am obținut una mai lejeră de chec cu banane și afine în loc de cacao: bananele dau consistență și dulceață blatului iar afinele dau aromă și acea tentă finală, care îmbogățește gustul checului.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începem cu prepararea caramelului. Topim untul și adăugăm zahărul. Amestecăm până când zahărul se dizolvă.
Ungem o tavă de chec și punem zahărul caramelizat pe fundul tăvii.
Adăugăm afinele și lăsăm tava deoparte până ne ocupăm de blat.
Într-un bol, punem zahărul cu untul la temperatura camerei și mixăm până devine o crema. Adăugăm și ouăle întregi, vanilia, bananele pisate și mixăm bine până se omogenizează.
În alt bol amestecăm făina cu praful de copt, scorțișoara și sarea.
Amestecăm compoziția uscată cu cea din bolul mixerului, până iese un aluat omogen.
Punem nuca și transferăm aluatul în tavă, peste caramelul de afine.
Dăm la cuptorul preaincalzit la 150˚C, aproximativ 40- 45 minute, până când checul trece de testul scobitorii.
Îl lăsăm la odihnit câteva minute, apoi îl întoarcem.
După ce se răcește, se savurează lângă un pahar de lapte, ceai sau limonadă.
Ingrediente
Indicații
Începem cu prepararea caramelului. Topim untul și adăugăm zahărul. Amestecăm până când zahărul se dizolvă.
Ungem o tavă de chec și punem zahărul caramelizat pe fundul tăvii.
Adăugăm afinele și lăsăm tava deoparte până ne ocupăm de blat.
Într-un bol, punem zahărul cu untul la temperatura camerei și mixăm până devine o crema. Adăugăm și ouăle întregi, vanilia, bananele pisate și mixăm bine până se omogenizează.
În alt bol amestecăm făina cu praful de copt, scorțișoara și sarea.
Amestecăm compoziția uscată cu cea din bolul mixerului, până iese un aluat omogen.
Punem nuca și transferăm aluatul în tavă, peste caramelul de afine.
Dăm la cuptorul preaincalzit la 150˚C, aproximativ 40- 45 minute, până când checul trece de testul scobitorii.
Îl lăsăm la odihnit câteva minute, apoi îl întoarcem.
După ce se răcește, se savurează lângă un pahar de lapte, ceai sau limonadă.