fbpx

Chec cu banane și ciocolată

AutorMariamKam
DificultateÎncepător

Bună tuturor. Vă prezint o rețetă simplă, delicioasă cu ingredinte accesibile si foarte ușor de făcut. Este un chec moale, pufos, un pic umed și cu aromă intensă de ciocolată.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 6 banane
 100 g unt
 2 oua
 350 g faina
 300 g zahar brun
 50 g cacao
 1 linguri(ă) bicarbonat sodiu
 1 linguri(ă) esență de vanilie
 ½ linguriță(e) sare
 50 g ciocolată mărunțită

Mod de preparare:

1

Se decojesc bananele si se zdrobesc cu furculița până se obține o cremă fină si parfumată.

2

Intr-o crăticioară se topește untul și se adauga peste bananele zdrobite împreună cu zahărul brun si cele doua ouă, se adaugă un praf de sare, puțină esență de vanilie și se amesteca totul pana se topește zahărul.

3

Separat făina se amestecă cu cacao si bicarbonatul de sodiu, se adaugă peste ingredientele de mai sus si se omogenizează.

4

Peste compoziția rezultată se poate adăuga in funcție de preferințe chipsuri de ciocolată sau ciocolată mărunțită.

5

Se pregatesc 2 forme de chec. Daca sunt din silicon nu trebuie nici unse nici așternute cu hartie de copt. Daca sunt tavi clasice vor trebui tapetate cu hartie de copt. Se imparte compozitia in 2 astfel incat sa ocupe doar 2/3 din inaltimea formei (va creste la copt). Formele se introduc imediat la cuptorul incins pentru 40-50 de minute la 180˚C.

6

După ce checurile sunt gata se lasă puțin la răcit pentru a fi mai ușor de tăiat.
Se poate servi alături de o cană de ceai sau cafea.

Ingrediente

 6 banane
 100 g unt
 2 oua
 350 g faina
 300 g zahar brun
 50 g cacao
 1 linguri(ă) bicarbonat sodiu
 1 linguri(ă) esență de vanilie
 ½ linguriță(e) sare
 50 g ciocolată mărunțită

Direcții

1

Se decojesc bananele si se zdrobesc cu furculița până se obține o cremă fină si parfumată.

2

Intr-o crăticioară se topește untul și se adauga peste bananele zdrobite împreună cu zahărul brun si cele doua ouă, se adaugă un praf de sare, puțină esență de vanilie și se amesteca totul pana se topește zahărul.

3

Separat făina se amestecă cu cacao si bicarbonatul de sodiu, se adaugă peste ingredientele de mai sus si se omogenizează.

4

Peste compoziția rezultată se poate adăuga in funcție de preferințe chipsuri de ciocolată sau ciocolată mărunțită.

5

Se pregatesc 2 forme de chec. Daca sunt din silicon nu trebuie nici unse nici așternute cu hartie de copt. Daca sunt tavi clasice vor trebui tapetate cu hartie de copt. Se imparte compozitia in 2 astfel incat sa ocupe doar 2/3 din inaltimea formei (va creste la copt). Formele se introduc imediat la cuptorul incins pentru 40-50 de minute la 180˚C.

6

După ce checurile sunt gata se lasă puțin la răcit pentru a fi mai ușor de tăiat.
Se poate servi alături de o cană de ceai sau cafea.

Chec cu banane și ciocolată