fbpx

Chec cu banane și nuci

AutorOlga
DificultateÎncepător

Un chec pufos, plin de aromă și ușor de preparat!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 400 g banane
 2 oua
 115 g unt topit
 230 g faina
 80 g zahar
 140 g nuci
 1 linguriță(e) scorțișoara
 1 linguriță(e) praf de copt
 ¼ linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ¼ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) esența de vanilie

Mod de preparare:

1

Amestecam cele doua ouă cu un țel, adăugăm untul, bananele și esența de vanilie.

2

In alt bol amestecam ingredientele uscate, după care adăugăm cele umede.

3

Amestecam cu mișcări de jos in sus pana se încorporează făina (nu este nevoie sa fie uniform).

4

Transferam amestecul in forma de copt unsă cu unt și presurată cu făină.

5

Coacem in cuptorul preîncălzit , la 180˚C timp de 50-55 minute (testul scobitorii).

6

Scoatem din cuptor și mai lăsam 10 minute in formă. Checul îl tăiem când e rece!

Ingrediente

 400 g banane
 2 oua
 115 g unt topit
 230 g faina
 80 g zahar
 140 g nuci
 1 linguriță(e) scorțișoara
 1 linguriță(e) praf de copt
 ¼ linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ¼ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) esența de vanilie

Direcții

1

Amestecam cele doua ouă cu un țel, adăugăm untul, bananele și esența de vanilie.

2

In alt bol amestecam ingredientele uscate, după care adăugăm cele umede.

3

Amestecam cu mișcări de jos in sus pana se încorporează făina (nu este nevoie sa fie uniform).

4

Transferam amestecul in forma de copt unsă cu unt și presurată cu făină.

5

Coacem in cuptorul preîncălzit , la 180˚C timp de 50-55 minute (testul scobitorii).

6

Scoatem din cuptor și mai lăsam 10 minute in formă. Checul îl tăiem când e rece!

Chec cu banane și nuci