Chec cu banane și nuci

AutorOlga
DificultateÎncepător

Un chec pufos, plin de aromă și ușor de preparat!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 400 gr banane
 2 oua
 115 gr unt topit
 230 gr faina
 80 gr zahar
 140 gr nuci
 1 tsp scorțișoara
 1 tsp praf de copt
 ¼ tsp bicarbonat de sodiu
 ¼ tsp sare
 ½ tsp esența de vanilie

Mod de preparare:

1

Amestecam cele doua ouă cu un țel, adăugăm untul, bananele și esența de vanilie.

2

In alt bol amestecam ingredientele uscate, după care adăugăm cele umede.

3

Amestecam cu mișcări de jos in sus pana se încorporează făina (nu este nevoie sa fie uniform).

4

Transferam amestecul in forma de copt unsă cu unt și presurată cu făină.

5

Coacem in cuptorul preîncălzit , la 180˚C timp de 50-55 minute (testul scobitorii).

6

Scoatem din cuptor și mai lăsam 10 minute in formă. Checul îl tăiem când e rece!

Ingrediente

 400 gr banane
 2 oua
 115 gr unt topit
 230 gr faina
 80 gr zahar
 140 gr nuci
 1 tsp scorțișoara
 1 tsp praf de copt
 ¼ tsp bicarbonat de sodiu
 ¼ tsp sare
 ½ tsp esența de vanilie

Indicații

1

Amestecam cele doua ouă cu un țel, adăugăm untul, bananele și esența de vanilie.

2

In alt bol amestecam ingredientele uscate, după care adăugăm cele umede.

3

Amestecam cu mișcări de jos in sus pana se încorporează făina (nu este nevoie sa fie uniform).

4

Transferam amestecul in forma de copt unsă cu unt și presurată cu făină.

5

Coacem in cuptorul preîncălzit , la 180˚C timp de 50-55 minute (testul scobitorii).

6

Scoatem din cuptor și mai lăsam 10 minute in formă. Checul îl tăiem când e rece!

Chec cu banane și nuci