Chec cu cacao si nuca

Autoririna2487
DificultateÎncepător

Un desert usor de facut, pufos si dulce.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 5 oua
 200 gr faina
 200 gr zahar
 1 tsp esenta de rom
 4 ulei
 2 cacao
 nuca

Mod de preparare:

1

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare cu zaharul si cu zaharul vanilat.

2

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se omogenizeaza pana cand uleiul este incorporat. Se adauga in aceasta compozitie si esenta de rom/vanilie.

3

Galbenusurile se adauga treptat peste albusul batut spuma (cate o lingura) si se amesteca incet, astfel incat albusul sa nu se inmoaie, cu o lingura de lemn.
Dupa incorporarea galbenusului se adauga treptat si faina, amestecandu-se incet.

4

Cele 2 linguri de cacao se amesteca cu cateva linguri de apa (aproximativ 4-5) astfel incat sa devina ca o crema. Aceasta se adauga peste restul compozitiei, amestecandu-se incet.

5

La final se adauga nuca taiata bucati mai mari ( recomand ca inainte sa fie putin prajita la cuptor - aproximativ 10 minute).

6

Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 175-180˚ C pentru aproximativ 40 minute. Se testeaza checul cu scobitoarea - daca este curata, checul este copt. Cuptorul nu se deschide in primele 20-25 minute.

Ingrediente

 5 oua
 200 gr faina
 200 gr zahar
 1 tsp esenta de rom
 4 ulei
 2 cacao
 nuca

Indicații

1

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare cu zaharul si cu zaharul vanilat.

2

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se omogenizeaza pana cand uleiul este incorporat. Se adauga in aceasta compozitie si esenta de rom/vanilie.

3

Galbenusurile se adauga treptat peste albusul batut spuma (cate o lingura) si se amesteca incet, astfel incat albusul sa nu se inmoaie, cu o lingura de lemn.
Dupa incorporarea galbenusului se adauga treptat si faina, amestecandu-se incet.

4

Cele 2 linguri de cacao se amesteca cu cateva linguri de apa (aproximativ 4-5) astfel incat sa devina ca o crema. Aceasta se adauga peste restul compozitiei, amestecandu-se incet.

5

La final se adauga nuca taiata bucati mai mari ( recomand ca inainte sa fie putin prajita la cuptor - aproximativ 10 minute).

6

Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 175-180˚ C pentru aproximativ 40 minute. Se testeaza checul cu scobitoarea - daca este curata, checul este copt. Cuptorul nu se deschide in primele 20-25 minute.

Chec cu cacao si nuca