fbpx

Chec cu căpșuni și afine și glazură de ciocolată

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte. și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

Aluat:
 5 ouă mari
 100 g căpșuni proaspete
 100 g afine congelate
 sare
 5 ml îndulcitor
 1 linguriță(e) coajă de lămâie
 1 linguriță(e) apă de flori de portocal
 80 ml ulei
 120 g făină
 25 g făină în plus pentru tăvălit fructele
 7 g praf de copt
Decor:
 Frunze de mentă, după gust
 4 căpșuni proaspete
 50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao

Mod de preparare:

Aluatul:
1

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă.

2

Amesteci fructele cu 25 g (o lingură) făină și le adaugi la aluat, amestecând cu mișcări largi, pentru a nu desumfla compoziția. Făina le ajută să plutească frumos în aluat și să nu se scufunde la baza blatului.

3

Torni aluatul într-o tavă pentru chec, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.
Lași checul la răcit.

Pentru decor:
4

Decorezi checul cu ciocolată topită, căpșunile spălate și tăiate în jumătăți.

5

Decorezi și cu frunzulițele de mentă spălate și uscate.
Poftă Bună!

Ingrediente

Aluat:
 5 ouă mari
 100 g căpșuni proaspete
 100 g afine congelate
 sare
 5 ml îndulcitor
 1 linguriță(e) coajă de lămâie
 1 linguriță(e) apă de flori de portocal
 80 ml ulei
 120 g făină
 25 g făină în plus pentru tăvălit fructele
 7 g praf de copt
Decor:
 Frunze de mentă, după gust
 4 căpșuni proaspete
 50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao

Direcții

Aluatul:
1

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă.

2

Amesteci fructele cu 25 g (o lingură) făină și le adaugi la aluat, amestecând cu mișcări largi, pentru a nu desumfla compoziția. Făina le ajută să plutească frumos în aluat și să nu se scufunde la baza blatului.

3

Torni aluatul într-o tavă pentru chec, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.
Lași checul la răcit.

Pentru decor:
4

Decorezi checul cu ciocolată topită, căpșunile spălate și tăiate în jumătăți.

5

Decorezi și cu frunzulițele de mentă spălate și uscate.
Poftă Bună!

Chec cu căpșuni și afine și glazură de ciocolată