fbpx

Chec cu ciocolată, scorțișoară și vanilie

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Vă recomand o rețetă perfectă pentru Crăciun 🎄: chec cu ciocolată 🍫, parfumat cu scorțișoară și glazurat cu ciocolată și alune. Mmmm...delicios!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 350 g făină
 125 ml vin roșu
 230 g unt
 5 ouă
 300 g zahăr
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 1 praf de copt
 2 linguriță(e) scorțișoară
 200 g ciocolată
 migdale sau nuci pentru decor

Mod de preparare:

1

Bate bine untul cu mixerul până devine pufos și apoi adăugă zahărul, extractul pur de vanilie și ouăle, rând pe rând.

2

Când sunt bine amestecate, adaugă vinul roșu și apoi cerne în compoziție praful de copt, scorțișoara și făina și amestecă bine.

3

Adaugă 150 de grame de ciocolată tăiată cubulețe mărunt și apoi toarnă compoziția în 2 tăvi de chec și dă-o la cuptor, la 180 °C.

4

Când checul este copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească, iar apoi prepară o glazură delicioasă de ciocolată. Topește în bain-marie 30 de grame de unt cu 50 de grame de ciocolată și îmbracă checul în glazura cremoasă rezultată.

5

Decorează cu migdale sau bucăți de alune și taie-ți repede o felie! Ciocolata și parfumul de scorțișoară și vanilie o să te cucerească pe loc!

Ingrediente

 350 g făină
 125 ml vin roșu
 230 g unt
 5 ouă
 300 g zahăr
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 1 praf de copt
 2 linguriță(e) scorțișoară
 200 g ciocolată
 migdale sau nuci pentru decor

Direcții

1

Bate bine untul cu mixerul până devine pufos și apoi adăugă zahărul, extractul pur de vanilie și ouăle, rând pe rând.

2

Când sunt bine amestecate, adaugă vinul roșu și apoi cerne în compoziție praful de copt, scorțișoara și făina și amestecă bine.

3

Adaugă 150 de grame de ciocolată tăiată cubulețe mărunt și apoi toarnă compoziția în 2 tăvi de chec și dă-o la cuptor, la 180 °C.

4

Când checul este copt, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească, iar apoi prepară o glazură delicioasă de ciocolată. Topește în bain-marie 30 de grame de unt cu 50 de grame de ciocolată și îmbracă checul în glazura cremoasă rezultată.

5

Decorează cu migdale sau bucăți de alune și taie-ți repede o felie! Ciocolata și parfumul de scorțișoară și vanilie o să te cucerească pe loc!

Chec cu ciocolată, scorțișoară și vanilie