fbpx

Chec cu ciocolata si alune

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Cand aveti putin timp liber trebuie sa incercati acest chec cu ciocolata si alune, merge perfect si in zilele de post :).

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 230 g faina
 10 g praf de copt
 5 g bicarbonat de sodiu
 80 g zahar brun
 80 g zahar moscovado
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 50 g ciocolata neagra
 70 g alune de padure
 80 ml ulei
 20 g cacao
 80 ml cafea
 240 ml apa minerala
 1 linguriță(e) otet

Mod de preparare:

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu ulei si faina.

2

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt, plus un praf de sare.

3

Intr-un bol separat amestecam ingredientele umede. Turnam amestecul lichid peste cel uscat si amestecam bine pana obtinem o compozitie fara cocoloase.

4

Taiem ciocolata grosier, la fel si alunele si le adaugam in compozitie si amestecam din nou .

5

Turnam compozitia in tava si coacem checul la 180 de grade timp de 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa apoi la racit 1 minut in tava si apoi se scoate din tava cu grija.

Ingrediente

 230 g faina
 10 g praf de copt
 5 g bicarbonat de sodiu
 80 g zahar brun
 80 g zahar moscovado
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 50 g ciocolata neagra
 70 g alune de padure
 80 ml ulei
 20 g cacao
 80 ml cafea
 240 ml apa minerala
 1 linguriță(e) otet

Direcții

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu ulei si faina.

2

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt, plus un praf de sare.

3

Intr-un bol separat amestecam ingredientele umede. Turnam amestecul lichid peste cel uscat si amestecam bine pana obtinem o compozitie fara cocoloase.

4

Taiem ciocolata grosier, la fel si alunele si le adaugam in compozitie si amestecam din nou .

5

Turnam compozitia in tava si coacem checul la 180 de grade timp de 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa apoi la racit 1 minut in tava si apoi se scoate din tava cu grija.

Chec cu ciocolata si alune