Un experiment în căutarea unor deserturi mai sănătoase: chec cu ciocolată și coacăze roșii. Ce are acest chec special? Este cu zahăr de cocos, o variantă puțin mai sănătoasă a zahărului rafinat, dar și cu aromă puternică și delicioasă de caramel. Totodată, este un chec fătă gluten, cu făină de castane, o făină dulce și aromată, perfectă pentru un desert deosebit.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul de cocos cu ajutorul unui mixer și apoi se adaugă ouăle rând pe rând.
Se pisează bine bananele și se incorporează și ele cu esența de migdale în cremă.
Mai apoi se adaugă ingredientele uscate: făina de castane, cacao, sare și bicarbonat. Pentru o consistență pufoasă recomand să fie cernute cu ajutorul unei site.
Se amestecă bine ingredientele uscate cu cele umede și apoi se incorporează coacăzele roșii.
Se dă checul la cuptor pentru 40-45 de minute, la 160 °C. Pentru un aspect deosebit folosiți o formă de silicon tip guguluf.
Când e gata checul scoate-l cu grijă din formă și lasă-l să se răcească puțin. Între timp, pune ciocolata la topit într-un castron, deasupra unei oale cu apă care fierbe (procesul baie marie).
Când s-a topit ciocolata, toarnă peste chec, în așa fel încât să curgă apetisant. Decorează deasupra cu coacăze roșii, dar recomand să le rupi de pe ciorchine pentru că se taie mai ușor checul așa. Eu nu le-am rupt și au încurcat puțin. La final, se poate presăra puțin zahăr pudră, dar e opțional. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se amestecă untul cu zahărul de cocos cu ajutorul unui mixer și apoi se adaugă ouăle rând pe rând.
Se pisează bine bananele și se incorporează și ele cu esența de migdale în cremă.
Mai apoi se adaugă ingredientele uscate: făina de castane, cacao, sare și bicarbonat. Pentru o consistență pufoasă recomand să fie cernute cu ajutorul unei site.
Se amestecă bine ingredientele uscate cu cele umede și apoi se incorporează coacăzele roșii.
Se dă checul la cuptor pentru 40-45 de minute, la 160 °C. Pentru un aspect deosebit folosiți o formă de silicon tip guguluf.
Când e gata checul scoate-l cu grijă din formă și lasă-l să se răcească puțin. Între timp, pune ciocolata la topit într-un castron, deasupra unei oale cu apă care fierbe (procesul baie marie).
Când s-a topit ciocolata, toarnă peste chec, în așa fel încât să curgă apetisant. Decorează deasupra cu coacăze roșii, dar recomand să le rupi de pe ciorchine pentru că se taie mai ușor checul așa. Eu nu le-am rupt și au încurcat puțin. La final, se poate presăra puțin zahăr pudră, dar e opțional. Poftă bună!