fbpx

Chec cu ciocolata

AutorBakingtillyoumakeit
DificultateÎncepător

Prea multe nu sunt de spus. Un chec delicios cu ciocolata, umed si aromat.❤️

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare8 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total53 mins

Ingrediente:

 100 g Unt
 1 oz Praf de copt
 1 linguriță(e) Esenta de vanilie
 2 Oua
 2 Cacao
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 220 g Faina
 150 ml Lapte
 70 l Ciocolata neagra

Mod de preparare:

1

Intr-un bol se mixeaza cu mixerul untul impreuna cu zaharul pana se va obtine o crema. Se aduga apoi ouale pe rand, amestecand. Adaugam si esenta de vanilie.

2

Intr-un vas separat, amestecam toate ingredientele uscate si adaugam si un praf de sare. Amestecul uscat se adauga treptat peste amestecul anterior. Omogenizam bine ingredientele impreuna cu laptele.

3

La final adaugam cicolotata taiata grosier. Turnam compozitia in tava unsa cu putin ulei de cocos. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.
Checul se lasa la racit 10-15 minute in tava iar apoi se scoate cu grija.

** untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
** pentru a verifica daca checul este copt, efectuati testul scobitorii.

Ingrediente

 100 g Unt
 1 oz Praf de copt
 1 linguriță(e) Esenta de vanilie
 2 Oua
 2 Cacao
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 220 g Faina
 150 ml Lapte
 70 l Ciocolata neagra

Direcții

1

Intr-un bol se mixeaza cu mixerul untul impreuna cu zaharul pana se va obtine o crema. Se aduga apoi ouale pe rand, amestecand. Adaugam si esenta de vanilie.

2

Intr-un vas separat, amestecam toate ingredientele uscate si adaugam si un praf de sare. Amestecul uscat se adauga treptat peste amestecul anterior. Omogenizam bine ingredientele impreuna cu laptele.

3

La final adaugam cicolotata taiata grosier. Turnam compozitia in tava unsa cu putin ulei de cocos. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.
Checul se lasa la racit 10-15 minute in tava iar apoi se scoate cu grija.

** untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
** pentru a verifica daca checul este copt, efectuati testul scobitorii.

Chec cu ciocolata