M-am gandit sa fac prajitura cu iaurt si cirese sub forma de chec!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec.
Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa.
Adaugam apoi iaurtul si uleiul.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare, apoi o adaugam peste compozitia precedenta.
Tapetam o tava de chec cu folie de aliminiu/hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.
Peste aluat aseazam ciresele.
Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il putem pudra cu zahar.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec.
Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana obtinem o compozitie cremoasa.
Adaugam apoi iaurtul si uleiul.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare, apoi o adaugam peste compozitia precedenta.
Tapetam o tava de chec cu folie de aliminiu/hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.
Peste aluat aseazam ciresele.
Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasam checul sa se raceasca, apoi il putem pudra cu zahar.
Pofta buna!