Un desert rapid și fără ingrediente pretențioase.
Veți avea parte de un chec fraged și gustos, cu o aromă deosebită.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol mediu amestecați faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, semințele de mac și coaja de lămâie.
Într-un bol mare mixați untul (la temperatura camerei) împreună cu zaharul.
După ce untul a căpătat o consistență cremoasa, adăugați ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.
După ce ați incorporat toate ouăle, adăugați esența de vanilie și uleiul și mai mixați timp de un minut.
Apoi începeți să adăugați mixul din faina, alternând cu iaurtul.
După ce ați incorporat și mixul din făină, și iaurtul, distribuiți compoziția în 2 tăvi de chec și puneți-le la cuptor pentru 60 de minute, la 170 C.
Cu 5 minute înainte de a scoate tăvile din cuptor, pregătiți siropul: puneți într-o cratiță la foc mic zeama de lămâie împreună cu zaharul și țineți pe foc până când se topește zaharul.
Scoateți tăvile din cuptor și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.
După ce au trecut cele 10 minute, cu ajutorul unei scobitori, perforați checurile din loc în loc.
Cu o lingura, însiropați checurile cu siropul din lămâie și zahar.
După ce se răcesc complet, scoateți checurile din tăvi și serviți-l după preferințe.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol mediu amestecați faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, semințele de mac și coaja de lămâie.
Într-un bol mare mixați untul (la temperatura camerei) împreună cu zaharul.
După ce untul a căpătat o consistență cremoasa, adăugați ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.
După ce ați incorporat toate ouăle, adăugați esența de vanilie și uleiul și mai mixați timp de un minut.
Apoi începeți să adăugați mixul din faina, alternând cu iaurtul.
După ce ați incorporat și mixul din făină, și iaurtul, distribuiți compoziția în 2 tăvi de chec și puneți-le la cuptor pentru 60 de minute, la 170 C.
Cu 5 minute înainte de a scoate tăvile din cuptor, pregătiți siropul: puneți într-o cratiță la foc mic zeama de lămâie împreună cu zaharul și țineți pe foc până când se topește zaharul.
Scoateți tăvile din cuptor și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.
După ce au trecut cele 10 minute, cu ajutorul unei scobitori, perforați checurile din loc în loc.
Cu o lingura, însiropați checurile cu siropul din lămâie și zahar.
După ce se răcesc complet, scoateți checurile din tăvi și serviți-l după preferințe.