Chec cu mac și lămâie

AutorAlexandra R
DificultateÎncepător

Un desert rapid și fără ingrediente pretențioase.

Veți avea parte de un chec fraged și gustos, cu o aromă deosebită.

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 450 gr făină
 10 gr praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 50 gr semințe de mac
 10 gr sare
 coaja rasă de la o lamaie
 140 unt
 270 ml iaurt
 6 ouă
 300 gr zahăr
 esență de vanilie
 120 ml ulei
Sirop
 120 ml zeama de la o lămâie
 120 gr zahăr

Mod de preparare:

1

Într-un bol mediu amestecați faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, semințele de mac și coaja de lămâie.

2

Într-un bol mare mixați untul (la temperatura camerei) împreună cu zaharul.

3

După ce untul a căpătat o consistență cremoasa, adăugați ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.

4

După ce ați incorporat toate ouăle, adăugați esența de vanilie și uleiul și mai mixați timp de un minut.

5

Apoi începeți să adăugați mixul din faina, alternând cu iaurtul.

6

După ce ați incorporat și mixul din făină, și iaurtul, distribuiți compoziția în 2 tăvi de chec și puneți-le la cuptor pentru 60 de minute, la 170 C.

7

Cu 5 minute înainte de a scoate tăvile din cuptor, pregătiți siropul: puneți într-o cratiță la foc mic zeama de lămâie împreună cu zaharul și țineți pe foc până când se topește zaharul.

8

Scoateți tăvile din cuptor și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.

9

După ce au trecut cele 10 minute, cu ajutorul unei scobitori, perforați checurile din loc în loc.

10

Cu o lingura, însiropați checurile cu siropul din lămâie și zahar.

11

După ce se răcesc complet, scoateți checurile din tăvi și serviți-l după preferințe.

Ingrediente

 450 gr făină
 10 gr praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 50 gr semințe de mac
 10 gr sare
 coaja rasă de la o lamaie
 140 unt
 270 ml iaurt
 6 ouă
 300 gr zahăr
 esență de vanilie
 120 ml ulei
Sirop
 120 ml zeama de la o lămâie
 120 gr zahăr

Indicații

1

Într-un bol mediu amestecați faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, semințele de mac și coaja de lămâie.

2

Într-un bol mare mixați untul (la temperatura camerei) împreună cu zaharul.

3

După ce untul a căpătat o consistență cremoasa, adăugați ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.

4

După ce ați incorporat toate ouăle, adăugați esența de vanilie și uleiul și mai mixați timp de un minut.

5

Apoi începeți să adăugați mixul din faina, alternând cu iaurtul.

6

După ce ați incorporat și mixul din făină, și iaurtul, distribuiți compoziția în 2 tăvi de chec și puneți-le la cuptor pentru 60 de minute, la 170 C.

7

Cu 5 minute înainte de a scoate tăvile din cuptor, pregătiți siropul: puneți într-o cratiță la foc mic zeama de lămâie împreună cu zaharul și țineți pe foc până când se topește zaharul.

8

Scoateți tăvile din cuptor și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.

9

După ce au trecut cele 10 minute, cu ajutorul unei scobitori, perforați checurile din loc în loc.

10

Cu o lingura, însiropați checurile cu siropul din lămâie și zahar.

11

După ce se răcesc complet, scoateți checurile din tăvi și serviți-l după preferințe.

Chec cu mac și lămâie