Chec cu portocala si ciocolata alba

Autordenisa
DificultateIntermediar

Hello! Eu sunt Denisa, un mare fan al deserturilor si al ciocolatei albe asa ca o integrez destul de des in diferite combinatii in deserturile mele. De data aceasta am ales sa fac un chec umed ( nu sunt adepta deserturilor uscate si seci) cu portocala si ciocolata alba. Pentru mine aceasta combinatie este divina si fresh si sper ca va va fura si voua inima sau cel putin o veti indragi!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 40 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 5 oua
 100 gr zahar
 100 gr faina
 200 gr ciocolata alba
 1 tsp coaja rasa de lamaie
 2 fl oz zahar vanilat
 1 portocala medie(daca gasim BIO ar fi perfect pentru ca folosim si coaja)

Mod de preparare:

1

Spalam portocala bine cu apa fierbinte, indepartam capetele apoi o taiem in bucati si o bagam la blender pana obtinem o pasta.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare.
Adaugam zaharul +zaharul vaniliat si mixam pana se topeste.
Adaugam galbenusurile si mai mixam cateva secunde.
Adaugam faina ,,in ploaie,, si amestecam cu un tel sau o spatula.
Adaugam portocala maruntita, coaja de lamaie si amestecam pana se incorporeaza complet.

2

Pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt ( puteti folosi orice fel de tava, eu am folosit de data aceasta tava clasica pentru chec) si preincalzim cuptorul la 160˚C
Turnam compozitia in tava.
Maruntim 100g ciocolata alba si o presaram in tava peste compozitie.
Bagam tava in cuptor la 160-180˚C pentru aproximativ 30 minute.

3

Dupa ce am oprit cuptorul si checul e gata, il mai lasam pentru cateva minute in cuptor cu usa deschisa.
Dupa ce s a racit complet scoatem checul cu grija din forma,
Taiem bucati ciocolata alba ramasa si o topim cu un cub de unt (cat o nuca) pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde (daca alegeti varianta din urma, va trebui sa scoateti recipientul cu ciocolata la fiecare 10-15 sec pentru a amesteca, repetand procesul pana cand ciocolata s-a topit complet complet).
turnam ciocolata topita peste chec si decoram cu ce dorim noi. Eu am decorat cu portocala confiata (daca doriti sa preparati portocala confiata va trebui sa va luati un avans de o zi deoarece cojile trebuie sa stea 24h la inmuiat).

Ingrediente

 5 oua
 100 gr zahar
 100 gr faina
 200 gr ciocolata alba
 1 tsp coaja rasa de lamaie
 2 fl oz zahar vanilat
 1 portocala medie(daca gasim BIO ar fi perfect pentru ca folosim si coaja)

Indicații

1

Spalam portocala bine cu apa fierbinte, indepartam capetele apoi o taiem in bucati si o bagam la blender pana obtinem o pasta.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare.
Adaugam zaharul +zaharul vaniliat si mixam pana se topeste.
Adaugam galbenusurile si mai mixam cateva secunde.
Adaugam faina ,,in ploaie,, si amestecam cu un tel sau o spatula.
Adaugam portocala maruntita, coaja de lamaie si amestecam pana se incorporeaza complet.

2

Pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt ( puteti folosi orice fel de tava, eu am folosit de data aceasta tava clasica pentru chec) si preincalzim cuptorul la 160˚C
Turnam compozitia in tava.
Maruntim 100g ciocolata alba si o presaram in tava peste compozitie.
Bagam tava in cuptor la 160-180˚C pentru aproximativ 30 minute.

3

Dupa ce am oprit cuptorul si checul e gata, il mai lasam pentru cateva minute in cuptor cu usa deschisa.
Dupa ce s a racit complet scoatem checul cu grija din forma,
Taiem bucati ciocolata alba ramasa si o topim cu un cub de unt (cat o nuca) pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde (daca alegeti varianta din urma, va trebui sa scoateti recipientul cu ciocolata la fiecare 10-15 sec pentru a amesteca, repetand procesul pana cand ciocolata s-a topit complet complet).
turnam ciocolata topita peste chec si decoram cu ce dorim noi. Eu am decorat cu portocala confiata (daca doriti sa preparati portocala confiata va trebui sa va luati un avans de o zi deoarece cojile trebuie sa stea 24h la inmuiat).

Chec cu portocala si ciocolata alba