fbpx

Chec de albusuri

AutorLiliV
DificultateÎncepător

Un chec dulce acrisor, usor de facut si foarte pufos.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 7 albusuri
 300 g zahar
 150 g faina
 100 g unt topit si racit
 zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare:

1

Albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, pana se tine tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la dizolvarea acestuia.

2

Apoi se adauga untul topit si racit, amestecand continuu. Se adauga zeama si coaja de lamaie, apoi faina in ploaie si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

3

Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade C timp de 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

4

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.

Ingrediente

 7 albusuri
 300 g zahar
 150 g faina
 100 g unt topit si racit
 zeama si coaja de la o lamaie

Direcții

1

Albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, pana se tine tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la dizolvarea acestuia.

2

Apoi se adauga untul topit si racit, amestecand continuu. Se adauga zeama si coaja de lamaie, apoi faina in ploaie si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

3

Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade C timp de 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

4

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.

Chec de albusuri