fbpx

Chec de post cu banane

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

In ultima perioada, timpul imi este cel mai mare dusman, dar chiar si asa,, simt nevoia sa am mereu ceva dulce in casa.

Acest chec este unul dintre favoritele mele, putine ingrediente, aromat si umed!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 120 ml Ulei
 8 ml Apa minerala
 2 Banane coapte
 1 linguriță(e) Esenta de vanilie
 280 g Faina
 120 g Zahar brun
 10 g Praf de copt
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 5 g Scortisoara
 10 g Fulgi de migdale

Mod de preparare:

1

Pasam bine-bine cele doua banane. Intr-un bol, le amestecam impreuna cu uleiul, apa si esenta de vanilie. Omogenizam totul bine.

2

Intr-un vas separat se amesteca alimentele uscate (zaharul, faina, praful de copt, bicarbonatul si un varf de sare dar si scortisoara).

3

Amestecam bine cele doua compozitii pana la omogenizare.

4

Pregatim tava de copt. O tapetam cu faina sau cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se presara cativa fulgi de migdale.

5

Checul cu banane se coace la 180 de grade, timp de 35-45 de minute.

Tips:
6

Este de preferat ca bananele sa fie bine coapte, astfel checul va fi mult mai aromat.

Ingrediente

 120 ml Ulei
 8 ml Apa minerala
 2 Banane coapte
 1 linguriță(e) Esenta de vanilie
 280 g Faina
 120 g Zahar brun
 10 g Praf de copt
 1 linguriță(e) Bicarbonat de sodiu
 5 g Scortisoara
 10 g Fulgi de migdale

Direcții

1

Pasam bine-bine cele doua banane. Intr-un bol, le amestecam impreuna cu uleiul, apa si esenta de vanilie. Omogenizam totul bine.

2

Intr-un vas separat se amesteca alimentele uscate (zaharul, faina, praful de copt, bicarbonatul si un varf de sare dar si scortisoara).

3

Amestecam bine cele doua compozitii pana la omogenizare.

4

Pregatim tava de copt. O tapetam cu faina sau cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se presara cativa fulgi de migdale.

5

Checul cu banane se coace la 180 de grade, timp de 35-45 de minute.

Tips:
6

Este de preferat ca bananele sa fie bine coapte, astfel checul va fi mult mai aromat.

Chec de post cu banane