Chec pufos cu fructe de padure

AutorHunger Management by LD
DificultateÎncepător

Ce putem face cu albușurile ramase de la alte rețete? Le transformam într-un chec fresh, acrișor și foarte ușor de preparat.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 150 gr albus
 100 gr faina alba tip 000
 1 tsp praf de copt
 75 gr zahar
 1 tbsp extract de vanilie
 1 tsp esență de lămâie
 50 gr unt 82% grăsime topit
 150 gr fructe de pădure proaspete sau congelate

Mod de preparare:

1

Pentru început, am preîncălzit cuptorul la 180° C și am tapetat o tavă mică de chec cu hârtie de copt. Puteți folosi și o tavă pătrată de 20 de cm.

2

Într-un bol am bătut albușurile spuma cu mixerul. Când s-au dublat în volum, am început să adaug zahărul, câte o lingură și am continuat să amestec cu mixerul până a căpătat o consistență ușoară și lucioasă de bezea.

3

Separat am amestecat într-un bol făina și praful de copt.

4

Am adăugat treptat făină peste albușuri prin cernere și am încorporat cu mișcări ușoare și circulare cu o spatulă pentru a nu scoate aerul din albușuri.

5

Peste untul topit am adăugat 2 linguri din compoziția de chec și am amestecat bine, până am obținut consistența unei maioneze.

6

Am adăugat amestecul de unt peste compoziția de chec și am încorporat cu mișcări ușoare.

7

La final am adăugat și esența de vanilie și lămâie.

8

Am turnat compoziția în tava pregătită și am adăugat pe toată suprafața fructele de pădure. Eu am folosi zmeura, afine și mure pe care le-am decongelat în prealabil. Fructele se apasă ușor în compoziție pentru a se distribui uniform în aluat în timpul coacerii.

9

Checul a fost dat la cuptor pentru 30 de minute. După ce a trecut acest timp am verificat cu o scobitoare dacă aluatul este gătit.

10

După ce checul este copt, se lasă la răcit pe masa, pe un grilaj.

11

Când este rece se poate decora cu zahăr pudră și fructe.

Ingrediente

 150 gr albus
 100 gr faina alba tip 000
 1 tsp praf de copt
 75 gr zahar
 1 tbsp extract de vanilie
 1 tsp esență de lămâie
 50 gr unt 82% grăsime topit
 150 gr fructe de pădure proaspete sau congelate

Indicații

1

Pentru început, am preîncălzit cuptorul la 180° C și am tapetat o tavă mică de chec cu hârtie de copt. Puteți folosi și o tavă pătrată de 20 de cm.

2

Într-un bol am bătut albușurile spuma cu mixerul. Când s-au dublat în volum, am început să adaug zahărul, câte o lingură și am continuat să amestec cu mixerul până a căpătat o consistență ușoară și lucioasă de bezea.

3

Separat am amestecat într-un bol făina și praful de copt.

4

Am adăugat treptat făină peste albușuri prin cernere și am încorporat cu mișcări ușoare și circulare cu o spatulă pentru a nu scoate aerul din albușuri.

5

Peste untul topit am adăugat 2 linguri din compoziția de chec și am amestecat bine, până am obținut consistența unei maioneze.

6

Am adăugat amestecul de unt peste compoziția de chec și am încorporat cu mișcări ușoare.

7

La final am adăugat și esența de vanilie și lămâie.

8

Am turnat compoziția în tava pregătită și am adăugat pe toată suprafața fructele de pădure. Eu am folosi zmeura, afine și mure pe care le-am decongelat în prealabil. Fructele se apasă ușor în compoziție pentru a se distribui uniform în aluat în timpul coacerii.

9

Checul a fost dat la cuptor pentru 30 de minute. După ce a trecut acest timp am verificat cu o scobitoare dacă aluatul este gătit.

10

După ce checul este copt, se lasă la răcit pe masa, pe un grilaj.

11

Când este rece se poate decora cu zahăr pudră și fructe.

Chec pufos cu fructe de padure