Chec sărat

AutorAna I
DificultateIntermediar

“Prăjitura” asta pote fi servită ca aperitiv la orice ocazie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 3 oua
 150 gr faina
 125 ml lapte
 80 ml ulei
 ½ oz praf de copt
 150 gr sunca
 50 gr cas
 50 gr maslina
 oregano

Mod de preparare:

1

Taiaţi şunca cubuleţe şi căliţ-o câteva minute până se rumeneşte. Tăiaţi măslinele felii şi daţi pe răzătoarea mare caşu’. Bateţi ouăle cu puţină sare şi piper şi adăugaţi apoi uleiul, mestecând continuu. Adăugaţi făina şi laptele până la omogenizare. Puneti în bol şunca, caşu’, măslinele şi oregano şi frecaţi. Puneţi aluatul într-o tavă de chec. Daţi tava la cuptor la 180 de grade timp de 30-40 de minute sau până se rumeneşte fain.
Lăsaţi 15-20 minute să se răcorască apoi tăieţi felii. Se pote servi atât rece cât şi cald.

Ingrediente

 3 oua
 150 gr faina
 125 ml lapte
 80 ml ulei
 ½ oz praf de copt
 150 gr sunca
 50 gr cas
 50 gr maslina
 oregano

Indicații

1

Taiaţi şunca cubuleţe şi căliţ-o câteva minute până se rumeneşte. Tăiaţi măslinele felii şi daţi pe răzătoarea mare caşu’. Bateţi ouăle cu puţină sare şi piper şi adăugaţi apoi uleiul, mestecând continuu. Adăugaţi făina şi laptele până la omogenizare. Puneti în bol şunca, caşu’, măslinele şi oregano şi frecaţi. Puneţi aluatul într-o tavă de chec. Daţi tava la cuptor la 180 de grade timp de 30-40 de minute sau până se rumeneşte fain.
Lăsaţi 15-20 minute să se răcorască apoi tăieţi felii. Se pote servi atât rece cât şi cald.

Chec sărat