CHEC VEGAN CU AFINE

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Mereu mi-au placut checurile pufoase, aromate si umede. In zilele de post apelez la acest chec pufos. E o reteta foarte simpla. Cantitatile sunt pentru o tava mica, de aproximativ 18 cm.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 130 gr faina
 80 gr afine
 50 ml ulei
 5 gr praf de copt
 5 gr bicarbonat
 70 gr zahar
 1 tsp esenta de lamaie
 1 tsp coaja de lamaie
 60 ml lapte vegetal
 100 ml aquafaba

Mod de preparare:

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam forma cu ulei si apoi cu faina. Scoatem aquafaba din conserva si o batem spuma impreuna cu zaharul ca in cazul albusului de ou.

2

Separat, amestecam restul ingredientelor. Adaugam apoi aquafaba si amestecam usor. Afinele le amestecam cu o lingurita de faina si le adaugam in compozitie.

3

Turnam compozitia in tava si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute pana trece testul scobitorii.

Ingrediente

 130 gr faina
 80 gr afine
 50 ml ulei
 5 gr praf de copt
 5 gr bicarbonat
 70 gr zahar
 1 tsp esenta de lamaie
 1 tsp coaja de lamaie
 60 ml lapte vegetal
 100 ml aquafaba

Indicații

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam forma cu ulei si apoi cu faina. Scoatem aquafaba din conserva si o batem spuma impreuna cu zaharul ca in cazul albusului de ou.

2

Separat, amestecam restul ingredientelor. Adaugam apoi aquafaba si amestecam usor. Afinele le amestecam cu o lingurita de faina si le adaugam in compozitie.

3

Turnam compozitia in tava si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute pana trece testul scobitorii.

CHEC VEGAN CU AFINE