fbpx

CHEC

AvatarAutorAnca Mck
DificultateÎncepător

Chec traditional - reteta pe care orice romanca o considera ca o piatra de temelie. Chec gustos si pufos, usor de realizat cu minim de efort. Este de nelipsit intr-o seara de iarna langa un pahar cu lapte cald.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 8 oua
 2 cani zahar
 2 cani faina alba 000
 300 ml ulei
 1 plic praf de copt
 ½ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) otet sau zeama de lamaie

Mod de preparare:

1

Se separa ouale ( care in prealabil au fost tinute la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore) , se bat albusele spuma ( cu mixerul sau telul) , se pune zaharul tos ( cate o lingura pe rand), se pun pe rand galbenusele (amestecate cu sarea), apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie sau un strop de otet, uleiul ca la maioneza si pe urma se incorporeaza faina amestecand usor. Se pune in forma de chec care in prealabil a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pastreaza o parte din conpozitie ( cam 1/4) pentru a fi amestecata cu cacao, si apoi se picura pe deasupra pentru a ii da aspectul marmorat. Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius. Se tine la cuptor 35 de minute la 170 de grade Celsius si inca 10 minute la 160 de grade Celsius.

2

Se scoate din cuptor si se verifica cu o scobitoare pentru a se vedea daca este copt in interior. Daca checul nu este copt, compozitia se prinde de scobitoare, iar daca scobitoarea este curata cand este scoasa din chec atunci aceasta este copt.

3

Dupa ce acesta este copt, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie. Doar atunci cand este aproape rece se scoate din tava de copt, rasturnandu-se pe un platou.

Pofta buna!!

Ingrediente

 8 oua
 2 cani zahar
 2 cani faina alba 000
 300 ml ulei
 1 plic praf de copt
 ½ linguriță(e) sare
 ½ linguriță(e) otet sau zeama de lamaie

Direcții

1

Se separa ouale ( care in prealabil au fost tinute la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore) , se bat albusele spuma ( cu mixerul sau telul) , se pune zaharul tos ( cate o lingura pe rand), se pun pe rand galbenusele (amestecate cu sarea), apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie sau un strop de otet, uleiul ca la maioneza si pe urma se incorporeaza faina amestecand usor. Se pune in forma de chec care in prealabil a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Se pastreaza o parte din conpozitie ( cam 1/4) pentru a fi amestecata cu cacao, si apoi se picura pe deasupra pentru a ii da aspectul marmorat. Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius. Se tine la cuptor 35 de minute la 170 de grade Celsius si inca 10 minute la 160 de grade Celsius.

2

Se scoate din cuptor si se verifica cu o scobitoare pentru a se vedea daca este copt in interior. Daca checul nu este copt, compozitia se prinde de scobitoare, iar daca scobitoarea este curata cand este scoasa din chec atunci aceasta este copt.

3

Dupa ce acesta este copt, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie. Doar atunci cand este aproape rece se scoate din tava de copt, rasturnandu-se pe un platou.

Pofta buna!!

CHEC