Checul mamei

AutorLovemadeedible
DificultateÎncepător

E genul de rețetă care îmi amintește enorm de zilele când eram copil și de bucuria fratelui meu de fiecare dată când mama mea făcea acest chec. E și prima rețetă pe care fratele meu a învățat-o și e tare dragă sufletului.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

 2 Ouă
 6 Zahăr
 8 Făină
 ½ tsp Praf de copt
 1 tsp Cacao
 3 Apă călduță

Mod de preparare:

1

Se încălzește cuptorul la 180 de grade.

2

Se bat albușurile spumă.

3

Se adaugă gălbenușurile și se amestecă până la incorporarea completă.

4

Se adaugă zahărul și se mixează pentru 30 de secunde.

5

Se adaugă ingredientele uscate - făina, praful de copt, cacaua și apa și se amestecă până se obține un aluat lichid.

6

Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt și se toarnă aluatul.

7

Se coace pentru 50 de minute - 1 oră sau până trece testul scobitorii.

Ingrediente

 2 Ouă
 6 Zahăr
 8 Făină
 ½ tsp Praf de copt
 1 tsp Cacao
 3 Apă călduță

Indicații

1

Se încălzește cuptorul la 180 de grade.

2

Se bat albușurile spumă.

3

Se adaugă gălbenușurile și se amestecă până la incorporarea completă.

4

Se adaugă zahărul și se mixează pentru 30 de secunde.

5

Se adaugă ingredientele uscate - făina, praful de copt, cacaua și apa și se amestecă până se obține un aluat lichid.

6

Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt și se toarnă aluatul.

7

Se coace pentru 50 de minute - 1 oră sau până trece testul scobitorii.

Note

Checul mamei