Va promit ca sunt cele mai bune si moi brownies!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem untul împreună cu 170 g de ciocolată (10g păstrăm pentru mai târziu) la bain marie. Amestecăm din când în când, până se topesc.
După ce s-au topit untul și ciocolata, oprim focul și punem zahărul pe care îl vom amesteca bine.
Lăsăm să se răcească.
După ce s-a racit, adăugăm câte un ou, pe care îl mixăm sau îl amestecăm bine cu un tel până se încorporează bine.
După ce am încorporat toate cele 4 ouă, adăugăm faina și cafeaua treptat și amestecăm ușor cu o spatulă de sus în jos, pentru a nu scoate bulele de aer din compoziție.
Este important să amestecăm doar atât cât să se incorporeze făina și cafeaua. Dacă amestecăm prea mult, e posibil să obtinem un aluat dens.
Pentru cremă eu am folosit brânză proaspătă de vaci pe care am pus-o într-un blender împreună cu zahărul, esența de vanilie și oul.
Dacă aveți cremă de brânză din comerț, folosiți un mixer sau un tel și amestecați totul bine.
În funcție de cât de gros vreți să fie aluatul, alegeți ce dimensiuni ale tăvii doriți. Eu am folosit o tavă rotundă de 22 de cm.
În tavă punem hârtie de copt pentru a nu se lipi de tavă și pentru a ne fi mai ușor să scoatem prăjitura din ea.
Punem compoziția pentru aluat și peste ea presarăm cele 10 grame de ciocolată (mărunțită) pe care le-am păstrat.
Adăugăm și crema de brânză.
Peste cremă presarăm zmeura congelată. Eu am zdrobit-o, însă voi o puteți pune întreagă.
Punem în cuptorul preîncălzit la 180°C pe treapta mijlocie a cuptorului. O lăsăm 30-35 de minute, în funcție de cât de moale vreți să fie aluatul.
Ingrediente
Indicații
Punem untul împreună cu 170 g de ciocolată (10g păstrăm pentru mai târziu) la bain marie. Amestecăm din când în când, până se topesc.
După ce s-au topit untul și ciocolata, oprim focul și punem zahărul pe care îl vom amesteca bine.
Lăsăm să se răcească.
După ce s-a racit, adăugăm câte un ou, pe care îl mixăm sau îl amestecăm bine cu un tel până se încorporează bine.
După ce am încorporat toate cele 4 ouă, adăugăm faina și cafeaua treptat și amestecăm ușor cu o spatulă de sus în jos, pentru a nu scoate bulele de aer din compoziție.
Este important să amestecăm doar atât cât să se incorporeze făina și cafeaua. Dacă amestecăm prea mult, e posibil să obtinem un aluat dens.
Pentru cremă eu am folosit brânză proaspătă de vaci pe care am pus-o într-un blender împreună cu zahărul, esența de vanilie și oul.
Dacă aveți cremă de brânză din comerț, folosiți un mixer sau un tel și amestecați totul bine.
În funcție de cât de gros vreți să fie aluatul, alegeți ce dimensiuni ale tăvii doriți. Eu am folosit o tavă rotundă de 22 de cm.
În tavă punem hârtie de copt pentru a nu se lipi de tavă și pentru a ne fi mai ușor să scoatem prăjitura din ea.
Punem compoziția pentru aluat și peste ea presarăm cele 10 grame de ciocolată (mărunțită) pe care le-am păstrat.
Adăugăm și crema de brânză.
Peste cremă presarăm zmeura congelată. Eu am zdrobit-o, însă voi o puteți pune întreagă.
Punem în cuptorul preîncălzit la 180°C pe treapta mijlocie a cuptorului. O lăsăm 30-35 de minute, în funcție de cât de moale vreți să fie aluatul.