fbpx

Cheescake brownies cu nuca si zmeura

Autordia.0102
DificultateÎncepător

Va promit ca sunt cele mai bune si moi brownies!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

Blat
 170 g unt
 180 g ciocolata
 160 g zahar
 2 linguri(ă) cafea macinata
 140 g faina
 50 g nuci
 4 oua
Crema de branza
 400 g cremă de brânză sau brânză proaspătă de vaci
 70 g zahăr
 1 ou
 o mână de zmeură congelată
 1 linguriță(e) esență de vanilie

Mod de preparare:

1

Punem untul împreună cu 170 g de ciocolată (10g păstrăm pentru mai târziu) la bain marie. Amestecăm din când în când, până se topesc.

2

După ce s-au topit untul și ciocolata, oprim focul și punem zahărul pe care îl vom amesteca bine.

3

Lăsăm să se răcească.

4

După ce s-a racit, adăugăm câte un ou, pe care îl mixăm sau îl amestecăm bine cu un tel până se încorporează bine.

5

După ce am încorporat toate cele 4 ouă, adăugăm faina și cafeaua treptat și amestecăm ușor cu o spatulă de sus în jos, pentru a nu scoate bulele de aer din compoziție.
Este important să amestecăm doar atât cât să se incorporeze făina și cafeaua. Dacă amestecăm prea mult, e posibil să obtinem un aluat dens.

Crema de brânză
6

Pentru cremă eu am folosit brânză proaspătă de vaci pe care am pus-o într-un blender împreună cu zahărul, esența de vanilie și oul.
Dacă aveți cremă de brânză din comerț, folosiți un mixer sau un tel și amestecați totul bine.

Montarea în tavă
7

În funcție de cât de gros vreți să fie aluatul, alegeți ce dimensiuni ale tăvii doriți. Eu am folosit o tavă rotundă de 22 de cm.

8

În tavă punem hârtie de copt pentru a nu se lipi de tavă și pentru a ne fi mai ușor să scoatem prăjitura din ea.

9

Punem compoziția pentru aluat și peste ea presarăm cele 10 grame de ciocolată (mărunțită) pe care le-am păstrat.

10

Adăugăm și crema de brânză.

11

Peste cremă presarăm zmeura congelată. Eu am zdrobit-o, însă voi o puteți pune întreagă.

12

Punem în cuptorul preîncălzit la 180°C pe treapta mijlocie a cuptorului. O lăsăm 30-35 de minute, în funcție de cât de moale vreți să fie aluatul.

Ingrediente

Blat
 170 g unt
 180 g ciocolata
 160 g zahar
 2 linguri(ă) cafea macinata
 140 g faina
 50 g nuci
 4 oua
Crema de branza
 400 g cremă de brânză sau brânză proaspătă de vaci
 70 g zahăr
 1 ou
 o mână de zmeură congelată
 1 linguriță(e) esență de vanilie

Direcții

1

Punem untul împreună cu 170 g de ciocolată (10g păstrăm pentru mai târziu) la bain marie. Amestecăm din când în când, până se topesc.

2

După ce s-au topit untul și ciocolata, oprim focul și punem zahărul pe care îl vom amesteca bine.

3

Lăsăm să se răcească.

4

După ce s-a racit, adăugăm câte un ou, pe care îl mixăm sau îl amestecăm bine cu un tel până se încorporează bine.

5

După ce am încorporat toate cele 4 ouă, adăugăm faina și cafeaua treptat și amestecăm ușor cu o spatulă de sus în jos, pentru a nu scoate bulele de aer din compoziție.
Este important să amestecăm doar atât cât să se incorporeze făina și cafeaua. Dacă amestecăm prea mult, e posibil să obtinem un aluat dens.

Crema de brânză
6

Pentru cremă eu am folosit brânză proaspătă de vaci pe care am pus-o într-un blender împreună cu zahărul, esența de vanilie și oul.
Dacă aveți cremă de brânză din comerț, folosiți un mixer sau un tel și amestecați totul bine.

Montarea în tavă
7

În funcție de cât de gros vreți să fie aluatul, alegeți ce dimensiuni ale tăvii doriți. Eu am folosit o tavă rotundă de 22 de cm.

8

În tavă punem hârtie de copt pentru a nu se lipi de tavă și pentru a ne fi mai ușor să scoatem prăjitura din ea.

9

Punem compoziția pentru aluat și peste ea presarăm cele 10 grame de ciocolată (mărunțită) pe care le-am păstrat.

10

Adăugăm și crema de brânză.

11

Peste cremă presarăm zmeura congelată. Eu am zdrobit-o, însă voi o puteți pune întreagă.

12

Punem în cuptorul preîncălzit la 180°C pe treapta mijlocie a cuptorului. O lăsăm 30-35 de minute, în funcție de cât de moale vreți să fie aluatul.

Cheescake brownies cu nuca si zmeura