Cheescake cu afine fără coacere

AutorIrina O
DificultateÎncepător

Un cheescake ușor si răcoritor pentru orice moment al zilei.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 30 minuteTimp total3 ore

Ingrediente:

 300 gr biscuiți macinati
 300 ml smântâna pentru frisca
 1 kg brânza de vaci/crema de branza
 6 zahar
 300 gr afine congelate/proaspete
 1 oz gelatina
 100 gr unt

Mod de preparare:

1

Intr-un vas punem afinele congelate cu 1 lingura de zahăr si le lăsam pe foc 5-7 minute pana se înmoaie.

2

Măcinăm biscuiți cât mai fin si turnam untul topit peste aceștia.

3

Intr-o forma de prajituri apăsam amestecul cu o lingura pana se lipește de fundul vasului si dam la rece pana terminam de pregătit compoziția.

4

Pregătim frișcă din cei 300 ml smântâna (eu folosesc smântâna de gătit 32% grăsime) la care adăugăm zaharul - se poate pune mai mult zahăr dacă va place sa fie mai dulce.

5

Când frișcă s-a întărit adăugăm brânza de vaci si amestecam cu mixerul pana când amestecul devine cremos.
Adăugăm gelatina amestecată cu puțină apa si pusă 30 secunde la microunde sau intr-o crăticioară pana se topește maxim 3-4 minute.

6

Impartim compoziția egal in doua vase :
In primul vas punem 1 lingura din siropul lăsat de afine si amestecam puțin pana își schimba culoarea.
In al doilea turnam restul de afine si amestecam pana se încorporează.

7

Turnam compozitia cu afine peste blat si dam pentru 10 minute la frigider după care punem si cealaltă parte rămasă.
Ornam cheescake-ul cu câțiva stropi de sirop rămași si trecem cu o scobitoare peste ei.

Ingrediente

 300 gr biscuiți macinati
 300 ml smântâna pentru frisca
 1 kg brânza de vaci/crema de branza
 6 zahar
 300 gr afine congelate/proaspete
 1 oz gelatina
 100 gr unt

Indicații

1

Intr-un vas punem afinele congelate cu 1 lingura de zahăr si le lăsam pe foc 5-7 minute pana se înmoaie.

2

Măcinăm biscuiți cât mai fin si turnam untul topit peste aceștia.

3

Intr-o forma de prajituri apăsam amestecul cu o lingura pana se lipește de fundul vasului si dam la rece pana terminam de pregătit compoziția.

4

Pregătim frișcă din cei 300 ml smântâna (eu folosesc smântâna de gătit 32% grăsime) la care adăugăm zaharul - se poate pune mai mult zahăr dacă va place sa fie mai dulce.

5

Când frișcă s-a întărit adăugăm brânza de vaci si amestecam cu mixerul pana când amestecul devine cremos.
Adăugăm gelatina amestecată cu puțină apa si pusă 30 secunde la microunde sau intr-o crăticioară pana se topește maxim 3-4 minute.

6

Impartim compoziția egal in doua vase :
In primul vas punem 1 lingura din siropul lăsat de afine si amestecam puțin pana își schimba culoarea.
In al doilea turnam restul de afine si amestecam pana se încorporează.

7

Turnam compozitia cu afine peste blat si dam pentru 10 minute la frigider după care punem si cealaltă parte rămasă.
Ornam cheescake-ul cu câțiva stropi de sirop rămași si trecem cu o scobitoare peste ei.

Cheescake cu afine fără coacere