Cheesecake cu căpșuni proaspete

AutorAndriiAnamaria
DificultateIntermediar

Cheesecake racoros cu căpșune.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 45 minute

Ingrediente:

 350 gr biscuiți speculos
 150 gr unt
 500 gr mascarpone
 500 gr smântână lichida
 3 oz gelatina
 3 lbs ciocolata alba
 500 gr căpșuni
 1 lb ciocolata in forma de oua, Alba
 1 tbsp lime
 5 gr Zeama de lămâie

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Se sfarmă biscuiții foarte bine și apoi se amesteca cu untul topit. Compoziția va avea textura nisipului ud. Se pune compoziția în tava și se presează bine cu o lingura.

Pregatirea cremei :
Primul strat :
2

Gelatina se pune la înmuiat în apa rece. Se lasă 10 minute.
Apoi se amesteca cu 200 grame smântână lichida și se va tine putin la baie- marine.
Restul de smântână se amesteca cu brânză mascarpone. Apoi vom adaugă 3/4 din gelatina și 200 grame ciocolata alba topita.
Vom turna primul strat de crema (cam 3/4 din compoziție).

Al doilea strat :
3

Căpșunii îi mixam în blender . Adăugăm zeama de lămâie. Amestecam restul de gelatina cu căpșunile zdrobite, apoi adăugăm compoziția peste restul de crema. Punem crema de căpșune in tava. Lăsăm tava la frigider pentru 3 ore.

4

Topim o ciocolata alba la baie-marine. Tăiem căpșunile în jumătăți și apoi le inmuiem in ciocolata alba, topita. Pe mijloc se adaugă ouțe de ciocolata alba.

Ingrediente

 350 gr biscuiți speculos
 150 gr unt
 500 gr mascarpone
 500 gr smântână lichida
 3 oz gelatina
 3 lbs ciocolata alba
 500 gr căpșuni
 1 lb ciocolata in forma de oua, Alba
 1 tbsp lime
 5 gr Zeama de lămâie

Indicații

Pregatirea blatului :
1

Se sfarmă biscuiții foarte bine și apoi se amesteca cu untul topit. Compoziția va avea textura nisipului ud. Se pune compoziția în tava și se presează bine cu o lingura.

Pregatirea cremei :
Primul strat :
2

Gelatina se pune la înmuiat în apa rece. Se lasă 10 minute.
Apoi se amesteca cu 200 grame smântână lichida și se va tine putin la baie- marine.
Restul de smântână se amesteca cu brânză mascarpone. Apoi vom adaugă 3/4 din gelatina și 200 grame ciocolata alba topita.
Vom turna primul strat de crema (cam 3/4 din compoziție).

Al doilea strat :
3

Căpșunii îi mixam în blender . Adăugăm zeama de lămâie. Amestecam restul de gelatina cu căpșunile zdrobite, apoi adăugăm compoziția peste restul de crema. Punem crema de căpșune in tava. Lăsăm tava la frigider pentru 3 ore.

4

Topim o ciocolata alba la baie-marine. Tăiem căpșunile în jumătăți și apoi le inmuiem in ciocolata alba, topita. Pe mijloc se adaugă ouțe de ciocolata alba.

Note

Cheesecake cu căpșuni proaspete