fbpx

Cheesecake

AvatarAutorAndriiAnamaria
DificultateIntermediar

Cheesecake racoros cu căpșune.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire3 oreTimp Total3 ore 45 mins

Ingrediente:

 350 g biscuiți speculos
 150 g unt
 500 g mascarpone
 500 g smântână lichida
 3 oz gelatina
 3 lbs ciocolata alba
 500 g căpșuni
 1 lb ciocolata in forma de oua, Alba
 1 linguri(ă) lime
 5 g Zeama de lămâie

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Se sfarmă biscuiții foarte bine și apoi se amesteca cu untul topit. Compoziția va avea textura nisipului ud. Se pune compoziția în tava și se presează bine cu o lingura.

Pregatirea cremei :
Primul strat :
2

Gelatina se pune la înmuiat în apa rece. Se lasă 10 minute.
Apoi se amesteca cu 200 grame smântână lichida și se va tine putin la baie- marine.
Restul de smântână se amesteca cu brânză mascarpone. Apoi vom adaugă 3/4 din gelatina și 200 grame ciocolata alba topita.
Vom turna primul strat de crema (cam 3/4 din compoziție).

Al doilea strat :
3

Căpșunii îi mixam în blender . Adăugăm zeama de lămâie. Amestecam restul de gelatina cu căpșunile zdrobite, apoi adăugăm compoziția peste restul de crema. Punem crema de căpșune in tava. Lăsăm tava la frigider pentru 3 ore.

4

Topim o ciocolata alba la baie-marine. Tăiem căpșunile în jumătăți și apoi le inmuiem in ciocolata alba, topita. Pe mijloc se adaugă ouțe de ciocolata alba.

Ingrediente

 350 g biscuiți speculos
 150 g unt
 500 g mascarpone
 500 g smântână lichida
 3 oz gelatina
 3 lbs ciocolata alba
 500 g căpșuni
 1 lb ciocolata in forma de oua, Alba
 1 linguri(ă) lime
 5 g Zeama de lămâie

Direcții

Pregatirea blatului :
1

Se sfarmă biscuiții foarte bine și apoi se amesteca cu untul topit. Compoziția va avea textura nisipului ud. Se pune compoziția în tava și se presează bine cu o lingura.

Pregatirea cremei :
Primul strat :
2

Gelatina se pune la înmuiat în apa rece. Se lasă 10 minute.
Apoi se amesteca cu 200 grame smântână lichida și se va tine putin la baie- marine.
Restul de smântână se amesteca cu brânză mascarpone. Apoi vom adaugă 3/4 din gelatina și 200 grame ciocolata alba topita.
Vom turna primul strat de crema (cam 3/4 din compoziție).

Al doilea strat :
3

Căpșunii îi mixam în blender . Adăugăm zeama de lămâie. Amestecam restul de gelatina cu căpșunile zdrobite, apoi adăugăm compoziția peste restul de crema. Punem crema de căpșune in tava. Lăsăm tava la frigider pentru 3 ore.

4

Topim o ciocolata alba la baie-marine. Tăiem căpșunile în jumătăți și apoi le inmuiem in ciocolata alba, topita. Pe mijloc se adaugă ouțe de ciocolata alba.

Cheesecake