Sunt foarte simplu de realizat, iar rezultatul final merită orice efort. Sunt perfecte alături de o cafea sau un simplu pahar de lapte cald, și se mențin perfect la frigider pentru câteva zile.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregătim umplutura de brânză pentru cookies. Amestecăm bine crema de brânză cu zahărul pudră și vanilia și o dăm la rece până pregătim aluatul.
Untul moale, la temperatura camerei se pune într-un bol împreună cu zahărul și se amestecă cu mixerul 2-3 minute la viteză medie spre mare, până ingredientele se omogenizează. Adăugăm peste: oul, bicarbonatul, sarea și extractul de vanilie și le incorporăm în compoziție mixând aproximativ 1 minut. Adăugăm făina și o încorporăm bine în aluat. Aluatul o să devină destul de dens.
Ca pas final adăugăm ciocolata tocată bucăți mici sau chocolate chips, în funcție de ce aveți la dispoziție. Cu ajutorul unei spatule încorporăm ciocolata în aluat.
Formăm cookie-urile. Ne umezim ușor mâinile și cu o lingură sau o cupă medie de înghețată luam o bilă de aluat pe care o aplatizăm ușor cu degetele.
Punem în centru o linguriță de cremă de brânză. Închidem cu grijă aluatul, lipind cu degetele marginile.
Dăm formă cât mai rotundă și punem bila de aluat cu cusătura în jos pe o tavă cu hârtie de copt, lăsând spațiu suficient între cookies, având în vedere că acestea se vor aplatiza destul de mult în timpul coacerii.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190C pentru fix 10 minute. În momentul în care prăjiturelele sunt coapte suficient, acestea se vor rumeni frumos pe margini.
După ce s-au copt, vom lăsa cookie-urile 15-20 minute pe tavă pentru a se răci și a se întări. Nu le ridicați imediat de pe tavă fiindcă cookie-ul se va rupe, fiind foarte moale proaspăt scos din cuptor.
Ingrediente
Indicații
Pregătim umplutura de brânză pentru cookies. Amestecăm bine crema de brânză cu zahărul pudră și vanilia și o dăm la rece până pregătim aluatul.
Untul moale, la temperatura camerei se pune într-un bol împreună cu zahărul și se amestecă cu mixerul 2-3 minute la viteză medie spre mare, până ingredientele se omogenizează. Adăugăm peste: oul, bicarbonatul, sarea și extractul de vanilie și le incorporăm în compoziție mixând aproximativ 1 minut. Adăugăm făina și o încorporăm bine în aluat. Aluatul o să devină destul de dens.
Ca pas final adăugăm ciocolata tocată bucăți mici sau chocolate chips, în funcție de ce aveți la dispoziție. Cu ajutorul unei spatule încorporăm ciocolata în aluat.
Formăm cookie-urile. Ne umezim ușor mâinile și cu o lingură sau o cupă medie de înghețată luam o bilă de aluat pe care o aplatizăm ușor cu degetele.
Punem în centru o linguriță de cremă de brânză. Închidem cu grijă aluatul, lipind cu degetele marginile.
Dăm formă cât mai rotundă și punem bila de aluat cu cusătura în jos pe o tavă cu hârtie de copt, lăsând spațiu suficient între cookies, având în vedere că acestea se vor aplatiza destul de mult în timpul coacerii.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190C pentru fix 10 minute. În momentul în care prăjiturelele sunt coapte suficient, acestea se vor rumeni frumos pe margini.
După ce s-au copt, vom lăsa cookie-urile 15-20 minute pe tavă pentru a se răci și a se întări. Nu le ridicați imediat de pe tavă fiindcă cookie-ul se va rupe, fiind foarte moale proaspăt scos din cuptor.