fbpx

Cheesecake copt

AutorAnette
DificultateIntermediar

Un desert ușor și aromat, cu o textură plăcută!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 oră 40 minsTimp Total2 ore

Ingrediente:

Crustă :
 250 g biscuiți digestivi zdrobiți
 120 g unt topit
 praf de sare
 coaja rasă de la o lămâie
Umplutură :
 700 g brânză dulce
 220 g zahăr
 120 ml smântână pentru frișcă
 400 g smântână
 2 făina
 4 ouă
 esență de vanilie
 praf de sare
Sos de fructe :
 400 g căpșuni / fructe de pădure
 3 zahăr
 zeamă de lămâie
 2 amidon

Mod de preparare:

Crusta :
1

Se amestecă biscuiții zdrobiți cu untul si cu celelalte ingrediente până când devine o compoziție sfărmicioasă.

2

Compoziția se pune într-o tavă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace 5-7 minute la 180°C.

Umplutură :
3

Pentru a obține o umplutură potrivită, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

4

Intr-un bol se mixeaza brânza dulce cu zahărul până când se obține o pastă. Se adaugă apoi și celelalte ingrediente, având grijă ca ouălele să se încorporeze unul câte unul, mixând doar cât este necesar pentru a obține o compoziție legată.

5

Compoziția rezultată se toarnă peste crusta obținută anterior și se dă la cuptor pentru 60-80 minute la 160°C.

6

După ce se oprește cuptorul, tava se lasă la răcit în cuptorul închis, apoi se dă la rece.

Sos de fructe :
7

Se pun toate ingredientele intr-o oală, la foc mediu, până când scade și se leagă sosul. Apoi, sosul se bagă la blender pentru a obține un piure de fructe.

8

Cheesecake-ul obținut se scoate de la frigider si se ornează, după gust, cu sosul de capsune răcit si apoi acesta se taie cu un cuțit bine ascuțit și trecut lrin apă fierbinte.

Ingrediente

Crustă :
 250 g biscuiți digestivi zdrobiți
 120 g unt topit
 praf de sare
 coaja rasă de la o lămâie
Umplutură :
 700 g brânză dulce
 220 g zahăr
 120 ml smântână pentru frișcă
 400 g smântână
 2 făina
 4 ouă
 esență de vanilie
 praf de sare
Sos de fructe :
 400 g căpșuni / fructe de pădure
 3 zahăr
 zeamă de lămâie
 2 amidon

Direcții

Crusta :
1

Se amestecă biscuiții zdrobiți cu untul si cu celelalte ingrediente până când devine o compoziție sfărmicioasă.

2

Compoziția se pune într-o tavă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace 5-7 minute la 180°C.

Umplutură :
3

Pentru a obține o umplutură potrivită, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

4

Intr-un bol se mixeaza brânza dulce cu zahărul până când se obține o pastă. Se adaugă apoi și celelalte ingrediente, având grijă ca ouălele să se încorporeze unul câte unul, mixând doar cât este necesar pentru a obține o compoziție legată.

5

Compoziția rezultată se toarnă peste crusta obținută anterior și se dă la cuptor pentru 60-80 minute la 160°C.

6

După ce se oprește cuptorul, tava se lasă la răcit în cuptorul închis, apoi se dă la rece.

Sos de fructe :
7

Se pun toate ingredientele intr-o oală, la foc mediu, până când scade și se leagă sosul. Apoi, sosul se bagă la blender pentru a obține un piure de fructe.

8

Cheesecake-ul obținut se scoate de la frigider si se ornează, după gust, cu sosul de capsune răcit si apoi acesta se taie cu un cuțit bine ascuțit și trecut lrin apă fierbinte.

Cheesecake copt