fbpx

Cheesecake cu afine

AvatarAutorMis Denisa
DificultateIntermediar

Este un cheesecake delicios, dulce-acrisor, dar si foarte aratos.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire6 ore 30 minsTimp Total7 ore 15 mins

Ingrediente:

Pentru blat :
 200 g biscuiti
 120 g unt
Pentru crema :
 400 g crema de branza
 200 ml smantana lichida
 125 g zahar pudra
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 500 g afine
 ¾ zahar
 1 linguri(ă) zeama de lamaie
 2 lbs gelatina foi

Mod de preparare:

Blatul :
1

Se pune untul la topit si apoi se lasa la racit.
Se faramiteaza biscuitii cat mai bine, apoi se adauga untul topit si racit. Se amesteca, apoi se toarna in tava si se niveleaza, presand bine. Crusta se da la frigider cat timp ne ocupam de crema.

Crema :
2

Se pun afinele intr-o oala la fiert impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar, pana cand acesta se topeste, pana compozitia lasa putin lichid. Se ia de pe foc si se blenduieste pana devine piuree, iar apoi se lasa la racit.

3

Se pun 4 foi de gelatina intr-un bol cu apa rece pentru a se hidrata.

4

Intr-un bol se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra. Dupa omogenizare se adauga 160 ml smantana lichida si esenta de vanilie.
Se storc bine foile de gelatina si se pun 10 secunde la cuptorul cu microunde. Apoi se amesteca impreuna cu 2/3 din compozitia de crema de branza si se toarna peste crusta, uniformizand bine. Se da tava la frigider pentru cel putin 30 de minute.

5

Se mai hidrateaza 4 foi de gelatina.
Aproape de terminarea timpului, se poate amesteca crema ramasa cu 1/3 din piureul de afine si cu gelatina (lichefiat la microunde). Se toarna si aceasta in tava si se da la frigider inca 30 de minute.

6

Se hidrateaza ultimele 4 foi de gelatina.
Aproape de finalizarea timpului, se amesteca piureul de afine cu smantana lichida ramasa si cu gelatina. Se toarna in tava si se niveleaza.

7

Se lasa la frigider cel putin 4-5 ore sau peste noapte.

8

La final se poate decora cu fructe de padure dupa cum va place.

Ingrediente

Pentru blat :
 200 g biscuiti
 120 g unt
Pentru crema :
 400 g crema de branza
 200 ml smantana lichida
 125 g zahar pudra
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 500 g afine
 ¾ zahar
 1 linguri(ă) zeama de lamaie
 2 lbs gelatina foi

Direcții

Blatul :
1

Se pune untul la topit si apoi se lasa la racit.
Se faramiteaza biscuitii cat mai bine, apoi se adauga untul topit si racit. Se amesteca, apoi se toarna in tava si se niveleaza, presand bine. Crusta se da la frigider cat timp ne ocupam de crema.

Crema :
2

Se pun afinele intr-o oala la fiert impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar, pana cand acesta se topeste, pana compozitia lasa putin lichid. Se ia de pe foc si se blenduieste pana devine piuree, iar apoi se lasa la racit.

3

Se pun 4 foi de gelatina intr-un bol cu apa rece pentru a se hidrata.

4

Intr-un bol se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra. Dupa omogenizare se adauga 160 ml smantana lichida si esenta de vanilie.
Se storc bine foile de gelatina si se pun 10 secunde la cuptorul cu microunde. Apoi se amesteca impreuna cu 2/3 din compozitia de crema de branza si se toarna peste crusta, uniformizand bine. Se da tava la frigider pentru cel putin 30 de minute.

5

Se mai hidrateaza 4 foi de gelatina.
Aproape de terminarea timpului, se poate amesteca crema ramasa cu 1/3 din piureul de afine si cu gelatina (lichefiat la microunde). Se toarna si aceasta in tava si se da la frigider inca 30 de minute.

6

Se hidrateaza ultimele 4 foi de gelatina.
Aproape de finalizarea timpului, se amesteca piureul de afine cu smantana lichida ramasa si cu gelatina. Se toarna in tava si se niveleaza.

7

Se lasa la frigider cel putin 4-5 ore sau peste noapte.

8

La final se poate decora cu fructe de padure dupa cum va place.

Cheesecake cu afine