O reteta simpla si gustoasa cu care nu vei da gres niciodata. In plus, are un aspect cu care vei impresiona toti invitatii
Ingrediente:
Mod de preparare:
Untul se pune intr-o craticioara la topit si se da deoparte pentru a nu fi foarte fierbinte
Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza foarte bine cu un sucitor
Amestecati biscuitii astfel faramitati cu untul topit si presati compozitia aceasta intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Eu am folosit dosul unei cani pentru a presa uniform blatul insa se poate face si cu mana
Puneti tava la frigider timp de cateva minute, cat preparati crema de cheesecake
Gelatina se lasa la dizolvat in laptele incalzit
Smantana se bate timp de 2 minute. Se adauga zaharul pudra, crema de branza, esenta de vanilie apoi gelatina dizolvata in lapte.
Taiati niste capsuni aproximativ egale ca dimensiune in jumatati si asezati-le roata pe marginea tavii in care ati pus blatul de biscuiti
Turnati compozitia cu crema de branza in tava, peste blatul de biscuiti, cu grija pentru a nu deplasa capsunile de pe margini. Dati la frigider pentru cel putin 5 ore
Lasati gelatina la dizolvat in apa calduta.
Puneti capsunile ramase la fiert cu cele 4 linguri cu varf de zahar. Turnati amestecul in blender sau folositi un blender manual pentru a le pasa.
Amestecati bine capsunile pasate cu gelatina dizolvata. Turnati acest ultim strat peste tortul care a stat prealabil la rece timp de 5 ore. Dati la rece pentru a se intari si stratul de capsuni. Recomand sa se pregateasca de pe o zi pe alta, in felul acesta cheesecake-ul apuca sa se intareasca si se poate desprinde foarte frumos din forma.
Decorati cu capsuni proaspete si serviti rece. Feliati cu un cutit cu lama lata, tinut in apa fierbinte.
Ingrediente
Indicații
Untul se pune intr-o craticioara la topit si se da deoparte pentru a nu fi foarte fierbinte
Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza foarte bine cu un sucitor
Amestecati biscuitii astfel faramitati cu untul topit si presati compozitia aceasta intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Eu am folosit dosul unei cani pentru a presa uniform blatul insa se poate face si cu mana
Puneti tava la frigider timp de cateva minute, cat preparati crema de cheesecake
Gelatina se lasa la dizolvat in laptele incalzit
Smantana se bate timp de 2 minute. Se adauga zaharul pudra, crema de branza, esenta de vanilie apoi gelatina dizolvata in lapte.
Taiati niste capsuni aproximativ egale ca dimensiune in jumatati si asezati-le roata pe marginea tavii in care ati pus blatul de biscuiti
Turnati compozitia cu crema de branza in tava, peste blatul de biscuiti, cu grija pentru a nu deplasa capsunile de pe margini. Dati la frigider pentru cel putin 5 ore
Lasati gelatina la dizolvat in apa calduta.
Puneti capsunile ramase la fiert cu cele 4 linguri cu varf de zahar. Turnati amestecul in blender sau folositi un blender manual pentru a le pasa.
Amestecati bine capsunile pasate cu gelatina dizolvata. Turnati acest ultim strat peste tortul care a stat prealabil la rece timp de 5 ore. Dati la rece pentru a se intari si stratul de capsuni. Recomand sa se pregateasca de pe o zi pe alta, in felul acesta cheesecake-ul apuca sa se intareasca si se poate desprinde foarte frumos din forma.
Decorati cu capsuni proaspete si serviti rece. Feliati cu un cutit cu lama lata, tinut in apa fierbinte.