Cheesecake cu capsuni – fara coacere

AutorLaura
DificultateÎncepător

O reteta simpla si gustoasa cu care nu vei da gres niciodata. In plus, are un aspect cu care vei impresiona toti invitatii

ShareSalvează
Randamente12 porțiiTimp total6 ore

Ingrediente:

Pentru blat
 400 gr Biscuiti digestivi sau populari, dupa preferinte
 150 gr Unt
Pentru crema
 500 ml smantana pentru frisca ( se poate folosi si frisca lichida )
 600 gr crema de branza Philadelphia
 150 gr zahar pudra
 100 ml lapte
 20 gr gelatina
 1 tsp esenta de vanilie
Pentru decor
 300 gr capsuni
 100 ml apa
 4 zahar
 10 gr gelatina
 400 gr capsuni proaspete pentru decorat

Mod de preparare:

Blatul
1

Untul se pune intr-o craticioara la topit si se da deoparte pentru a nu fi foarte fierbinte

2

Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza foarte bine cu un sucitor

3

Amestecati biscuitii astfel faramitati cu untul topit si presati compozitia aceasta intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Eu am folosit dosul unei cani pentru a presa uniform blatul insa se poate face si cu mana

4

Puneti tava la frigider timp de cateva minute, cat preparati crema de cheesecake

Crema de branza
5

Gelatina se lasa la dizolvat in laptele incalzit

6

Smantana se bate timp de 2 minute. Se adauga zaharul pudra, crema de branza, esenta de vanilie apoi gelatina dizolvata in lapte.

7

Taiati niste capsuni aproximativ egale ca dimensiune in jumatati si asezati-le roata pe marginea tavii in care ati pus blatul de biscuiti

8

Turnati compozitia cu crema de branza in tava, peste blatul de biscuiti, cu grija pentru a nu deplasa capsunile de pe margini. Dati la frigider pentru cel putin 5 ore

Decorul
9

Lasati gelatina la dizolvat in apa calduta.

10

Puneti capsunile ramase la fiert cu cele 4 linguri cu varf de zahar. Turnati amestecul in blender sau folositi un blender manual pentru a le pasa.

11

Amestecati bine capsunile pasate cu gelatina dizolvata. Turnati acest ultim strat peste tortul care a stat prealabil la rece timp de 5 ore. Dati la rece pentru a se intari si stratul de capsuni. Recomand sa se pregateasca de pe o zi pe alta, in felul acesta cheesecake-ul apuca sa se intareasca si se poate desprinde foarte frumos din forma.

12

Decorati cu capsuni proaspete si serviti rece. Feliati cu un cutit cu lama lata, tinut in apa fierbinte.

Ingrediente

Pentru blat
 400 gr Biscuiti digestivi sau populari, dupa preferinte
 150 gr Unt
Pentru crema
 500 ml smantana pentru frisca ( se poate folosi si frisca lichida )
 600 gr crema de branza Philadelphia
 150 gr zahar pudra
 100 ml lapte
 20 gr gelatina
 1 tsp esenta de vanilie
Pentru decor
 300 gr capsuni
 100 ml apa
 4 zahar
 10 gr gelatina
 400 gr capsuni proaspete pentru decorat

Indicații

Blatul
1

Untul se pune intr-o craticioara la topit si se da deoparte pentru a nu fi foarte fierbinte

2

Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza foarte bine cu un sucitor

3

Amestecati biscuitii astfel faramitati cu untul topit si presati compozitia aceasta intr-o tava rotunda cu pereti detasabili. Eu am folosit dosul unei cani pentru a presa uniform blatul insa se poate face si cu mana

4

Puneti tava la frigider timp de cateva minute, cat preparati crema de cheesecake

Crema de branza
5

Gelatina se lasa la dizolvat in laptele incalzit

6

Smantana se bate timp de 2 minute. Se adauga zaharul pudra, crema de branza, esenta de vanilie apoi gelatina dizolvata in lapte.

7

Taiati niste capsuni aproximativ egale ca dimensiune in jumatati si asezati-le roata pe marginea tavii in care ati pus blatul de biscuiti

8

Turnati compozitia cu crema de branza in tava, peste blatul de biscuiti, cu grija pentru a nu deplasa capsunile de pe margini. Dati la frigider pentru cel putin 5 ore

Decorul
9

Lasati gelatina la dizolvat in apa calduta.

10

Puneti capsunile ramase la fiert cu cele 4 linguri cu varf de zahar. Turnati amestecul in blender sau folositi un blender manual pentru a le pasa.

11

Amestecati bine capsunile pasate cu gelatina dizolvata. Turnati acest ultim strat peste tortul care a stat prealabil la rece timp de 5 ore. Dati la rece pentru a se intari si stratul de capsuni. Recomand sa se pregateasca de pe o zi pe alta, in felul acesta cheesecake-ul apuca sa se intareasca si se poate desprinde foarte frumos din forma.

12

Decorati cu capsuni proaspete si serviti rece. Feliati cu un cutit cu lama lata, tinut in apa fierbinte.

Cheesecake cu capsuni – fara coacere