Cheesecake cu caramel sarat

Autorbiancaajitaru
DificultateIntermediar

Imi place mult acest cheesecake, combinatia de caramel sarat si crema cu aroma de vanilie e vis !

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

Blat
 180 gr biscuiti digestivi
 50 gr unt
Crema
 400 gr crema de branza
 1 tsp esenta de vanilie
 1 tbsp miere
Caramel sarat
 200 gr zahar brun
 60 gr unt
 120 ml frisca lichida
 1 tsp sare mare

Mod de preparare:

1

Zdrobim biscuitii marunt si ii amestecam cu untul topit. Adaugam cmpozitia intr-o tava mica de 18cm si aplatizam pana obtinem un blat. Dam tava la rece pana pregatim crema.

2

Intr-un bol amestecam crema de branza cu esenta de vanilie si mierea. Nu adaugati prea multa miere, caramelul e suficient de dulce. Adaugam crema peste blatul de biscuiti si dam cheesecake-ul la rece.

3

Pentru caramelul sarat, punem pe foc o cratita cu fundul gros. Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam cratita de pe foc si adaugam untul, amestecam rapid si adaugam si smantana pentru frisca. La final adaugam sarea si mutam caramelul intr-un recipient cu capac.

4

Caramelul se toarna peste cheesecake in momentul servirii.

Ingrediente

Blat
 180 gr biscuiti digestivi
 50 gr unt
Crema
 400 gr crema de branza
 1 tsp esenta de vanilie
 1 tbsp miere
Caramel sarat
 200 gr zahar brun
 60 gr unt
 120 ml frisca lichida
 1 tsp sare mare

Indicații

1

Zdrobim biscuitii marunt si ii amestecam cu untul topit. Adaugam cmpozitia intr-o tava mica de 18cm si aplatizam pana obtinem un blat. Dam tava la rece pana pregatim crema.

2

Intr-un bol amestecam crema de branza cu esenta de vanilie si mierea. Nu adaugati prea multa miere, caramelul e suficient de dulce. Adaugam crema peste blatul de biscuiti si dam cheesecake-ul la rece.

3

Pentru caramelul sarat, punem pe foc o cratita cu fundul gros. Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam cratita de pe foc si adaugam untul, amestecam rapid si adaugam si smantana pentru frisca. La final adaugam sarea si mutam caramelul intr-un recipient cu capac.

4

Caramelul se toarna peste cheesecake in momentul servirii.

Cheesecake cu caramel sarat