fbpx

Cheesecake cu caramel sarat

Autorbiancaajitaru
DificultateIntermediar

Imi place mult acest cheesecake, combinatia de caramel sarat si crema cu aroma de vanilie e vis !

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 20 mins

Ingrediente:

Blat
 180 g biscuiti digestivi
 50 g unt
Crema
 400 g crema de branza
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguri(ă) miere
Caramel sarat
 200 g zahar brun
 60 g unt
 120 ml frisca lichida
 1 linguriță(e) sare mare

Mod de preparare:

1

Zdrobim biscuitii marunt si ii amestecam cu untul topit. Adaugam cmpozitia intr-o tava mica de 18cm si aplatizam pana obtinem un blat. Dam tava la rece pana pregatim crema.

2

Intr-un bol amestecam crema de branza cu esenta de vanilie si mierea. Nu adaugati prea multa miere, caramelul e suficient de dulce. Adaugam crema peste blatul de biscuiti si dam cheesecake-ul la rece.

3

Pentru caramelul sarat, punem pe foc o cratita cu fundul gros. Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam cratita de pe foc si adaugam untul, amestecam rapid si adaugam si smantana pentru frisca. La final adaugam sarea si mutam caramelul intr-un recipient cu capac.

4

Caramelul se toarna peste cheesecake in momentul servirii.

Ingrediente

Blat
 180 g biscuiti digestivi
 50 g unt
Crema
 400 g crema de branza
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguri(ă) miere
Caramel sarat
 200 g zahar brun
 60 g unt
 120 ml frisca lichida
 1 linguriță(e) sare mare

Direcții

1

Zdrobim biscuitii marunt si ii amestecam cu untul topit. Adaugam cmpozitia intr-o tava mica de 18cm si aplatizam pana obtinem un blat. Dam tava la rece pana pregatim crema.

2

Intr-un bol amestecam crema de branza cu esenta de vanilie si mierea. Nu adaugati prea multa miere, caramelul e suficient de dulce. Adaugam crema peste blatul de biscuiti si dam cheesecake-ul la rece.

3

Pentru caramelul sarat, punem pe foc o cratita cu fundul gros. Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam cratita de pe foc si adaugam untul, amestecam rapid si adaugam si smantana pentru frisca. La final adaugam sarea si mutam caramelul intr-un recipient cu capac.

4

Caramelul se toarna peste cheesecake in momentul servirii.

Cheesecake cu caramel sarat