fbpx

Cheesecake cu ciocolată cu lapte și ciocolată albă

AvatarAutorAdi
DificultateÎncepător

Cheesecake este un desert american care a ajuns foarte popular și la noi. Poate fi făcut la rece sau copt, cu diferite arome și în diverse combinații. O combinație gustoasă este cea dintre ciocolata cu lapte și ciocolata albă. Cheesecakeul la rece cu 2 feluri de ciocolată este ideal pentru orice ocazie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 20 mins

Ingrediente:

Pentru blat
 250 g Biscuiți digestivi
 100 g Unt
Pentru crema de ciocolată cu lapte
 300 g Crema de brânză
 150 g Ciocolată cu lapte
 100 ml Smântână de gătit
 10 g Gelatina
Pentru crema de ciocolată alba
 300 g Crema de brânză
 150 g Ciocolată albă
 100 g Smântână de gătit
 10 g Gelatină

Mod de preparare:

1

Biscuiții se dau la robot sau se mărunțesc cu un sucitor și se amestecă cu untul topit, după care se așează într-o tavă și se distribuie omogen, apăsând cu fundul unul pahar sau cu o măsură pentru bucătărie.

2

Între timp, se pune gelatina la hidratat. Cat gelatina se hidratează, se pune smântâna pentru gătit într-o oală și se încălzește, dar fără a da în clocot. După ce smântâna s-a încălzit, se adaugă gelatina și se amestecă.

3

Ciocolata cu lapte se topește la bain marie și se adaugă peste crema de brânză, se amestecă iar la final se adaugă smântâna cu gelatină. Acesta este primul strat care va fi așezat peste blatul de biscuiți.

4

Pentru crema cu ciocolată albă, se respecta aceiași pași ca și pentru crema cu ciocolată cu lapte.

5

Cheesecakeul se lasă la rece pentru minim 2 ore, de preferat fiind peste noapte.

Ingrediente

Pentru blat
 250 g Biscuiți digestivi
 100 g Unt
Pentru crema de ciocolată cu lapte
 300 g Crema de brânză
 150 g Ciocolată cu lapte
 100 ml Smântână de gătit
 10 g Gelatina
Pentru crema de ciocolată alba
 300 g Crema de brânză
 150 g Ciocolată albă
 100 g Smântână de gătit
 10 g Gelatină

Direcții

1

Biscuiții se dau la robot sau se mărunțesc cu un sucitor și se amestecă cu untul topit, după care se așează într-o tavă și se distribuie omogen, apăsând cu fundul unul pahar sau cu o măsură pentru bucătărie.

2

Între timp, se pune gelatina la hidratat. Cat gelatina se hidratează, se pune smântâna pentru gătit într-o oală și se încălzește, dar fără a da în clocot. După ce smântâna s-a încălzit, se adaugă gelatina și se amestecă.

3

Ciocolata cu lapte se topește la bain marie și se adaugă peste crema de brânză, se amestecă iar la final se adaugă smântâna cu gelatină. Acesta este primul strat care va fi așezat peste blatul de biscuiți.

4

Pentru crema cu ciocolată albă, se respecta aceiași pași ca și pentru crema cu ciocolată cu lapte.

5

Cheesecakeul se lasă la rece pentru minim 2 ore, de preferat fiind peste noapte.

Cheesecake cu ciocolată cu lapte și ciocolată albă