Cheesecake cu cocos si ciocolata alba

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Un cheesecake ce te va trimite, cu siguranta, cu gandul la vacanta.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 30 minute

Ingrediente:

Pentru blat :
 400 gr biscuiti digestivi
 125 gr unt
Pentru crema :
 500 gr mascarpone
 250 ml smantana lichida 30%
 150 gr ciocolata alba
 200 gr zahar pudra
 150 gr fulgi de cocos
 1 tsp extract de vanie
Pentru decor :
 150 ml frisca
 2 zahar pudra
 50 gr Fulgi cocos
 0,50 tsp extract de vanilie
 8 raffaello

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Biscuiti digestivi se sfarama si se amesteca cu untul topit, urmand sa se puna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.

Pregatirea cremei :
2

Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, 50 grame de fulgi de cocos si extractul de vanilie.

3

Intr-o oala se pune la incalzit smantana lichida impreuna cu ciocolata alba si 100 gr de cocos pana fierbe si se topeste ciocolata complet.

4

Punem un pliculet de gelatina in 100 ml de apa si asteptam 10 minute pana se activeaza, dupa care turnam peste compozitia din oala fierbinte si amestecam bine pana se dizolva toata gelatina.

5

Ultimul pas, turnam compozitia din oala peste mascarpone si amestecam bine cu mixerul pana se incorporeaza complet, apoi turnam toata compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru minim 3-4 ore.

Cum decoram :
6

Pentru decoratie prajim cocosul intr-o tigaie pana se rumeneste si turnam pe marginea cheescakeului dupa care punem 8 cercuri de frisca in forma spiralata urmand sa fie pus peste forma cate un raffaello, si la final adaugam sharduri de ciocolata alba pe deasupra.

Ingrediente

Pentru blat :
 400 gr biscuiti digestivi
 125 gr unt
Pentru crema :
 500 gr mascarpone
 250 ml smantana lichida 30%
 150 gr ciocolata alba
 200 gr zahar pudra
 150 gr fulgi de cocos
 1 tsp extract de vanie
Pentru decor :
 150 ml frisca
 2 zahar pudra
 50 gr Fulgi cocos
 0,50 tsp extract de vanilie
 8 raffaello

Indicații

Pregatirea blatului :
1

Biscuiti digestivi se sfarama si se amesteca cu untul topit, urmand sa se puna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.

Pregatirea cremei :
2

Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, 50 grame de fulgi de cocos si extractul de vanilie.

3

Intr-o oala se pune la incalzit smantana lichida impreuna cu ciocolata alba si 100 gr de cocos pana fierbe si se topeste ciocolata complet.

4

Punem un pliculet de gelatina in 100 ml de apa si asteptam 10 minute pana se activeaza, dupa care turnam peste compozitia din oala fierbinte si amestecam bine pana se dizolva toata gelatina.

5

Ultimul pas, turnam compozitia din oala peste mascarpone si amestecam bine cu mixerul pana se incorporeaza complet, apoi turnam toata compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru minim 3-4 ore.

Cum decoram :
6

Pentru decoratie prajim cocosul intr-o tigaie pana se rumeneste si turnam pe marginea cheescakeului dupa care punem 8 cercuri de frisca in forma spiralata urmand sa fie pus peste forma cate un raffaello, si la final adaugam sharduri de ciocolata alba pe deasupra.

Cheesecake cu cocos si ciocolata alba