Cheesecake cu dovleac copt

AutorAndra
DificultateÎncepător

Nimic nu spune mai bine "toamna" decat "dovleac". Si cum as putea eu sa ratez sansa de a face un preparat cu dovleac? Am pregatit un cheesecake cu dovleac copt si sos de caramel care sper sa va placa.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 350 gr biscuiti digestivi
 200 gr unt
 400 gr crema de branza
 200 gr piure de dovleac
 5 oua
 100 gr zahar
 5 faina
 2 esenta de vanilie
pentru sos caramel:
 130 gr Zahăr
 200 ml Frișcă lichidă

Mod de preparare:

1

Am maruntit bine biscuitii, i-am amestecat cu 100g unt topit si am pus totul intr-o tava cu inel detasabil.

2

Am amestecat crema de branza, zaharul si esenta de vanilie, am adaugat ouale pe rand amestecand, faina si am impartit compozitia in 2: o parte am lasat-o simpla si in cealalta parte am pus piureul de dovleac.

3

Am pus prima data crema de branza cu dovleac, apoi pe cea simpla si am dat totul la cuptor pentru 50 de minute la 180°C cu ventilatie. Daca vi se pare ca se arde deasupra, il puteti acoperi cu hartie de copt.

4

Pentru sosul de caramel am caramelizat zaharul, am adaugat peste 100 g unt si am amestecat pana cand s-a topit untul. Separat am incalzit smantana pentru frisca si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, am adaugat-o peste zahar. Am lasat sosul sa mai fiarba inca 5-8 minute la foc mic.

Ingrediente

 350 gr biscuiti digestivi
 200 gr unt
 400 gr crema de branza
 200 gr piure de dovleac
 5 oua
 100 gr zahar
 5 faina
 2 esenta de vanilie
pentru sos caramel:
 130 gr Zahăr
 200 ml Frișcă lichidă

Indicații

1

Am maruntit bine biscuitii, i-am amestecat cu 100g unt topit si am pus totul intr-o tava cu inel detasabil.

2

Am amestecat crema de branza, zaharul si esenta de vanilie, am adaugat ouale pe rand amestecand, faina si am impartit compozitia in 2: o parte am lasat-o simpla si in cealalta parte am pus piureul de dovleac.

3

Am pus prima data crema de branza cu dovleac, apoi pe cea simpla si am dat totul la cuptor pentru 50 de minute la 180°C cu ventilatie. Daca vi se pare ca se arde deasupra, il puteti acoperi cu hartie de copt.

4

Pentru sosul de caramel am caramelizat zaharul, am adaugat peste 100 g unt si am amestecat pana cand s-a topit untul. Separat am incalzit smantana pentru frisca si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, am adaugat-o peste zahar. Am lasat sosul sa mai fiarba inca 5-8 minute la foc mic.

Cheesecake cu dovleac copt