fbpx

Cheesecake cu dovleac copt

AutorAndra
DificultateÎncepător

Nimic nu spune mai bine "toamna" decat "dovleac". Si cum as putea eu sa ratez sansa de a face un preparat cu dovleac? Am pregatit un cheesecake cu dovleac copt si sos de caramel care sper sa va placa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 350 g biscuiti digestivi
 200 g unt
 400 g crema de branza
 200 g piure de dovleac
 5 oua
 100 g zahar
 5 faina
 2 esenta de vanilie
pentru sos caramel:
 130 g Zahăr
 200 ml Frișcă lichidă

Mod de preparare:

1

Am maruntit bine biscuitii, i-am amestecat cu 100g unt topit si am pus totul intr-o tava cu inel detasabil.

2

Am amestecat crema de branza, zaharul si esenta de vanilie, am adaugat ouale pe rand amestecand, faina si am impartit compozitia in 2: o parte am lasat-o simpla si in cealalta parte am pus piureul de dovleac.

3

Am pus prima data crema de branza cu dovleac, apoi pe cea simpla si am dat totul la cuptor pentru 50 de minute la 180°C cu ventilatie. Daca vi se pare ca se arde deasupra, il puteti acoperi cu hartie de copt.

4

Pentru sosul de caramel am caramelizat zaharul, am adaugat peste 100 g unt si am amestecat pana cand s-a topit untul. Separat am incalzit smantana pentru frisca si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, am adaugat-o peste zahar. Am lasat sosul sa mai fiarba inca 5-8 minute la foc mic.

Ingrediente

 350 g biscuiti digestivi
 200 g unt
 400 g crema de branza
 200 g piure de dovleac
 5 oua
 100 g zahar
 5 faina
 2 esenta de vanilie
pentru sos caramel:
 130 g Zahăr
 200 ml Frișcă lichidă

Direcții

1

Am maruntit bine biscuitii, i-am amestecat cu 100g unt topit si am pus totul intr-o tava cu inel detasabil.

2

Am amestecat crema de branza, zaharul si esenta de vanilie, am adaugat ouale pe rand amestecand, faina si am impartit compozitia in 2: o parte am lasat-o simpla si in cealalta parte am pus piureul de dovleac.

3

Am pus prima data crema de branza cu dovleac, apoi pe cea simpla si am dat totul la cuptor pentru 50 de minute la 180°C cu ventilatie. Daca vi se pare ca se arde deasupra, il puteti acoperi cu hartie de copt.

4

Pentru sosul de caramel am caramelizat zaharul, am adaugat peste 100 g unt si am amestecat pana cand s-a topit untul. Separat am incalzit smantana pentru frisca si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere, am adaugat-o peste zahar. Am lasat sosul sa mai fiarba inca 5-8 minute la foc mic.

Cheesecake cu dovleac copt