Dacă aveți deja făcuți biscuiții, acest delicios cheesecake cu jeleu de zmeură se pregătește în mai puțin de jumătate de oră.
Mai mult durează răcirea, dar merită așteptarea!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am mărunțit biscuiții cu ajutorul unui robot.
Am adăugat untul topit peste, am omogenizat compoziția și am așezat-o într-o tavă de chec (din yena).
Pentru umplutură am amestecat crema de brânză și smântână cu piureul de banane.
E important ca bananele să fie foarte coapte, dacă doriți ca cheesecake-ul să nu mai aibă nevoie de îndulcitori și să poată fi oferit celor mici.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute, la 170°.
În acest timp, m-am ocupat de jeleul de zmeură.
Am spălat zmeura, am scurs-o cu ajutorul unei site, apoi am pasat-o cu ajutorul unei linguri într-o sită deasă, pentru a obține un jeleu fin, fără semințe.
Lichidul obținut în urma pasării l-am pus pe foc cu circa 5 minute înainte să fie gata copt cheesecake-ul, iar când a început să clocotească am adăugat pudra de agar agar, amestecând energic. Am mai lăsat pe foc 2-3 minute, apoi am pus jeleul deasupra cheesecake-ului.
Am pus puțin jeleu și în câteva forme de silicon, să vedem cum se prezintă, așa că zilele următoare vom face jeleuri fructate.
Le puteți observa și în fotografii pe cele obținute.
După adăugarea jeleului, se mai lasă puțin la răcit cheesecake-ul, la temperatura camerei, apoi se introduce tava la rece, pentru câteva ore.
Eu n am rezistat prea mult tentației, așa că am gustat după circa o oră.
Rezultatul a fost de-li-cios! Ai fi putut jura că are zahăr adăugat.
Ingrediente
Indicații
Am mărunțit biscuiții cu ajutorul unui robot.
Am adăugat untul topit peste, am omogenizat compoziția și am așezat-o într-o tavă de chec (din yena).
Pentru umplutură am amestecat crema de brânză și smântână cu piureul de banane.
E important ca bananele să fie foarte coapte, dacă doriți ca cheesecake-ul să nu mai aibă nevoie de îndulcitori și să poată fi oferit celor mici.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute, la 170°.
În acest timp, m-am ocupat de jeleul de zmeură.
Am spălat zmeura, am scurs-o cu ajutorul unei site, apoi am pasat-o cu ajutorul unei linguri într-o sită deasă, pentru a obține un jeleu fin, fără semințe.
Lichidul obținut în urma pasării l-am pus pe foc cu circa 5 minute înainte să fie gata copt cheesecake-ul, iar când a început să clocotească am adăugat pudra de agar agar, amestecând energic. Am mai lăsat pe foc 2-3 minute, apoi am pus jeleul deasupra cheesecake-ului.
Am pus puțin jeleu și în câteva forme de silicon, să vedem cum se prezintă, așa că zilele următoare vom face jeleuri fructate.
Le puteți observa și în fotografii pe cele obținute.
După adăugarea jeleului, se mai lasă puțin la răcit cheesecake-ul, la temperatura camerei, apoi se introduce tava la rece, pentru câteva ore.
Eu n am rezistat prea mult tentației, așa că am gustat după circa o oră.
Rezultatul a fost de-li-cios! Ai fi putut jura că are zahăr adăugat.