fbpx

Cheesecake cu jeleu de zmeură

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Dacă aveți deja făcuți biscuiții, acest delicios cheesecake cu jeleu de zmeură se pregătește în mai puțin de jumătate de oră.
Mai mult durează răcirea, dar merită așteptarea!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 30 mins

Ingrediente:

Baza
 200 g Biscuiți de casă
 50 g Unt
Crema
 370 g Crema de brânză cu smântână
 400 g Piure de banane
Jeleu
 400 g Zmeura
 5 g Agar agar

Mod de preparare:

1

Am mărunțit biscuiții cu ajutorul unui robot.
Am adăugat untul topit peste, am omogenizat compoziția și am așezat-o într-o tavă de chec (din yena).

2

Pentru umplutură am amestecat crema de brânză și smântână cu piureul de banane.
E important ca bananele să fie foarte coapte, dacă doriți ca cheesecake-ul să nu mai aibă nevoie de îndulcitori și să poată fi oferit celor mici.

3

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute, la 170°.
În acest timp, m-am ocupat de jeleul de zmeură.

4

Am spălat zmeura, am scurs-o cu ajutorul unei site, apoi am pasat-o cu ajutorul unei linguri într-o sită deasă, pentru a obține un jeleu fin, fără semințe.
Lichidul obținut în urma pasării l-am pus pe foc cu circa 5 minute înainte să fie gata copt cheesecake-ul, iar când a început să clocotească am adăugat pudra de agar agar, amestecând energic. Am mai lăsat pe foc 2-3 minute, apoi am pus jeleul deasupra cheesecake-ului.

5

Am pus puțin jeleu și în câteva forme de silicon, să vedem cum se prezintă, așa că zilele următoare vom face jeleuri fructate.
Le puteți observa și în fotografii pe cele obținute.

6

După adăugarea jeleului, se mai lasă puțin la răcit cheesecake-ul, la temperatura camerei, apoi se introduce tava la rece, pentru câteva ore.
Eu n am rezistat prea mult tentației, așa că am gustat după circa o oră.
Rezultatul a fost de-li-cios! Ai fi putut jura că are zahăr adăugat.

Ingrediente

Baza
 200 g Biscuiți de casă
 50 g Unt
Crema
 370 g Crema de brânză cu smântână
 400 g Piure de banane
Jeleu
 400 g Zmeura
 5 g Agar agar

Direcții

1

Am mărunțit biscuiții cu ajutorul unui robot.
Am adăugat untul topit peste, am omogenizat compoziția și am așezat-o într-o tavă de chec (din yena).

2

Pentru umplutură am amestecat crema de brânză și smântână cu piureul de banane.
E important ca bananele să fie foarte coapte, dacă doriți ca cheesecake-ul să nu mai aibă nevoie de îndulcitori și să poată fi oferit celor mici.

3

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute, la 170°.
În acest timp, m-am ocupat de jeleul de zmeură.

4

Am spălat zmeura, am scurs-o cu ajutorul unei site, apoi am pasat-o cu ajutorul unei linguri într-o sită deasă, pentru a obține un jeleu fin, fără semințe.
Lichidul obținut în urma pasării l-am pus pe foc cu circa 5 minute înainte să fie gata copt cheesecake-ul, iar când a început să clocotească am adăugat pudra de agar agar, amestecând energic. Am mai lăsat pe foc 2-3 minute, apoi am pus jeleul deasupra cheesecake-ului.

5

Am pus puțin jeleu și în câteva forme de silicon, să vedem cum se prezintă, așa că zilele următoare vom face jeleuri fructate.
Le puteți observa și în fotografii pe cele obținute.

6

După adăugarea jeleului, se mai lasă puțin la răcit cheesecake-ul, la temperatura camerei, apoi se introduce tava la rece, pentru câteva ore.
Eu n am rezistat prea mult tentației, așa că am gustat după circa o oră.
Rezultatul a fost de-li-cios! Ai fi putut jura că are zahăr adăugat.

Cheesecake cu jeleu de zmeură