Cheesecake cu jeleu de zmeura

AutorIasmina1697
DificultateIntermediar

Racoritoare, perfecta pentru zilele de vara.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare4 ore 20 minuteTimp total4 ore 40 minute

Ingrediente:

Pentru blat :
 300 gr biscuiti digestivi
 60 gr unt topit
Pentru crema :
 800 gr branza proaspata de vaci
 3 oua
 150 gr zahar
 1 tsp esenta de vanilie
 100 ml smantana lichida
 30 gr faina
Pentru jeleu :
 350 gr zmeura
 30 gr zahar
 10 gr gelatina

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Biscutii se sfarama in robotul de bucatarie sau manual.

2

Untul topit se adauga peste biscuti si se amesteca pana ca capata texura nisipului umed.

3

Amestecul se adauga intr-o tava si se preseaza intr-un strat pe toata suprafata tavii si pe margini.

4

Se da la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 7minute. Se lasa la racit.

Pregatirea cremei :
5

Branza, ouale, zaharul, smantana si vanilia se bat cu mixerul pana se obtine o consistenta cremoasa, iar pe urma incorporam faina.

6

Compozitia se toana peste blatul racit.

7

Se incinge cuptorul la 150°C si se coace prajitura timp de 1h 20 de minute.

8

Se lasa la racit complet.

Pregatirea jeleului :
9

Gelatina se pune la hidratat in functie de instructiunile de pe ambalaj.

10

Zmeura se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se lasa pana ce formeaza un sirop.

11

Se strecoara pentru a scapa de seminte, peste sirop se adauga gelatina si se amesteza energic.
Jeleul se adauga peste cheesecake.

12

Pentru intarirea jeleului se poate da la congelator pentru 2 ore si apoi se transfera in frigider.

13

Se serveste cu placere.

Ingrediente

Pentru blat :
 300 gr biscuiti digestivi
 60 gr unt topit
Pentru crema :
 800 gr branza proaspata de vaci
 3 oua
 150 gr zahar
 1 tsp esenta de vanilie
 100 ml smantana lichida
 30 gr faina
Pentru jeleu :
 350 gr zmeura
 30 gr zahar
 10 gr gelatina

Indicații

Pregatirea blatului :
1

Biscutii se sfarama in robotul de bucatarie sau manual.

2

Untul topit se adauga peste biscuti si se amesteca pana ca capata texura nisipului umed.

3

Amestecul se adauga intr-o tava si se preseaza intr-un strat pe toata suprafata tavii si pe margini.

4

Se da la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 7minute. Se lasa la racit.

Pregatirea cremei :
5

Branza, ouale, zaharul, smantana si vanilia se bat cu mixerul pana se obtine o consistenta cremoasa, iar pe urma incorporam faina.

6

Compozitia se toana peste blatul racit.

7

Se incinge cuptorul la 150°C si se coace prajitura timp de 1h 20 de minute.

8

Se lasa la racit complet.

Pregatirea jeleului :
9

Gelatina se pune la hidratat in functie de instructiunile de pe ambalaj.

10

Zmeura se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se lasa pana ce formeaza un sirop.

11

Se strecoara pentru a scapa de seminte, peste sirop se adauga gelatina si se amesteza energic.
Jeleul se adauga peste cheesecake.

12

Pentru intarirea jeleului se poate da la congelator pentru 2 ore si apoi se transfera in frigider.

13

Se serveste cu placere.

Cheesecake cu jeleu de zmeura