fbpx

Cheesecake cu mango

AvatarAutorAlexandra R
DificultateIntermediar

Acest cheesecake cu mango este un desert racoritor, cu o textura fina care poate fi savurat in orice moment.

Blatul de biscuiti, combinat cu crema de branza si topping-ul din mango da nastere unei prajituri delicioase, pregatita sa faca impresie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire3 ore 40 minsTimp Total3 ore 50 mins

Ingrediente:

Blat
 250 g biscuiti digestivi
 120 g unt
Crema
 600 g crema de branza
 250 ml smantana pentru frisca
 150 g zahar pudra
 10 g gelatina granule
 250 g mango (taiat cubulete)
Jeleu de Mango
 200 g pulpa de mango
 100 ml apa
 50 g zahar tos
 8 g gelatina granule

Mod de preparare:

Blat
1

Faramitati biscuitii intr-un bol si peste ei adaugati untul topit.

2

Adaugati compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 de cm si, cu ajutorul unui pahar, nivelati compozitia. Tava va merge la frigider pana cand crema va fi gata.

Crema
3

Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.

4

Intr-un bol, amestecati crema de branza, smantana pentru frisca si zaharul pudra si mixati pana cand compozitia capata o textura cremoasa si consistenta.

5

Topiti gelatina pe baie de aburi si lasati-o aproximativ 1-2 minute sa se raceasca astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.

6

Adaugati gelatina peste crema obtinuta anterior si amestecati cu miscari usoare astfel incat gelatina sa fie distribuita uniform.

7

Adaugati cubuletele de mango in crema si amestecati usor.

8

Transferati crema in tava, peste blatul de biscutiti si puneti tava la frigider pentru aproximativ 3 ore.

Jeleu de mango
9

Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.

10

Puneti pulpa de mango intr-un blender si pasati-o pana cand capata consistenta unui piure. Mango trebuie sa fie foarte copt pentru a putea obtine un jeleu gustos.

11

Intr-o cratita adaugati apa, zaharul si piureul de mango si puneti pe foc.

12

Lasati pe foc pana se dizolva zaharul, dar aveti grija ca amestecul sa nu dea in clocot.

13

Topiti gelatina pe baie de aburi si lasati-o aproximativ 1-2 minute sa se raceasca astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.

14

Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati gelatina, amestecati si lasati jeleul de mango sa ajunga la temperatura camerei.

15

Apoi, adaugati jeleul de mango in tava, peste crema de branza, si puneti din nou tava la frigider, lasand-o cateva ore pana se intareste jeleul.

Ingrediente

Blat
 250 g biscuiti digestivi
 120 g unt
Crema
 600 g crema de branza
 250 ml smantana pentru frisca
 150 g zahar pudra
 10 g gelatina granule
 250 g mango (taiat cubulete)
Jeleu de Mango
 200 g pulpa de mango
 100 ml apa
 50 g zahar tos
 8 g gelatina granule

Direcții

Blat
1

Faramitati biscuitii intr-un bol si peste ei adaugati untul topit.

2

Adaugati compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 de cm si, cu ajutorul unui pahar, nivelati compozitia. Tava va merge la frigider pana cand crema va fi gata.

Crema
3

Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.

4

Intr-un bol, amestecati crema de branza, smantana pentru frisca si zaharul pudra si mixati pana cand compozitia capata o textura cremoasa si consistenta.

5

Topiti gelatina pe baie de aburi si lasati-o aproximativ 1-2 minute sa se raceasca astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.

6

Adaugati gelatina peste crema obtinuta anterior si amestecati cu miscari usoare astfel incat gelatina sa fie distribuita uniform.

7

Adaugati cubuletele de mango in crema si amestecati usor.

8

Transferati crema in tava, peste blatul de biscutiti si puneti tava la frigider pentru aproximativ 3 ore.

Jeleu de mango
9

Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.

10

Puneti pulpa de mango intr-un blender si pasati-o pana cand capata consistenta unui piure. Mango trebuie sa fie foarte copt pentru a putea obtine un jeleu gustos.

11

Intr-o cratita adaugati apa, zaharul si piureul de mango si puneti pe foc.

12

Lasati pe foc pana se dizolva zaharul, dar aveti grija ca amestecul sa nu dea in clocot.

13

Topiti gelatina pe baie de aburi si lasati-o aproximativ 1-2 minute sa se raceasca astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.

14

Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati gelatina, amestecati si lasati jeleul de mango sa ajunga la temperatura camerei.

15

Apoi, adaugati jeleul de mango in tava, peste crema de branza, si puneti din nou tava la frigider, lasand-o cateva ore pana se intareste jeleul.

Cheesecake cu mango