Cheesecake cu mascarpone și ciocolată

AutorAlina Zaharia
DificultateIntermediar

Acest cheesecake cu cremă de mascarpone și ciocolată aka pască modernă este super cremos și aromat și este pe gustul tuturor.
Am făcut un mic research și am combinat două rețete care au rezultat în ceea ce vedeți în imagine. Nu eram hotărâtă dacă vreau cheescake cu coacere sau cheesecake fără coacere, așa că am făcur o combinație între cele două și bine am făcut, că rezultatul a fost creamy and fluffy 🙂

ShareSalvează
Randamente8 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

Blatul inferior cu coacere :
 500 gr brânză dulce de vaci
 300 gr smântână
 85 gr zahăr tos
 4 ouă întregi mari
 2 griș
 3 făină
 praf de sare
Blatul superior fără coacere :
 250 gr mascarpone
 170 gr cicolată cu lapte
 3 smântână
 stafide înmuiate în rom (opțional)
 de migdale (opțional)

Mod de preparare:

Blatul inferior cu coacere :
1

Încingem cuptorul la 175˚C.

2

Punem brânza într-un castron. Adăugăm peste brânza, smântâna, ouăle întregi, zahărul tos și cel vanilat și se încorporează cu un mixer sau cu un tel. Completăm mixtura cu făina și grișul care se amestecă cu restul ingredientelor. Tapetăm o tavă rotundă cu inel detașabil. Recomandat este să aibă diametru de 23 cm.

3

Punem compoziția în tavă și o nivelăm cu o spatulă. Băgăm tava la cuptor timp de 40-45 de minute. După ce au trecut minutele de coacere, se lasă la răcit.

Blatul superior fără coacere :
4

Topim ciocolata la bain-marie. O lăsăm 10-15 minute să se răcească un pic, timp în care pregătim mascarponele și smantâna. După ce s-a răcit ciocolata topită adăugăm treptat mascarpone și încorporăm ușor cu o lingură. La final se adaugă și smântâna și se mixează 1-2 minute până se leagă.

Asamblare cheesecake :
5

Peste blatul inferior răcit bine se distribuie crema de mascarpone și ciocolată și se poate orna cu fulgi de migdale, stafide sau ce vă place și credeți că ar fi „a match” în acest superb cheesecake.
Spor la treabă și poftă bună! 🙂

Ingrediente

Blatul inferior cu coacere :
 500 gr brânză dulce de vaci
 300 gr smântână
 85 gr zahăr tos
 4 ouă întregi mari
 2 griș
 3 făină
 praf de sare
Blatul superior fără coacere :
 250 gr mascarpone
 170 gr cicolată cu lapte
 3 smântână
 stafide înmuiate în rom (opțional)
 de migdale (opțional)

Indicații

Blatul inferior cu coacere :
1

Încingem cuptorul la 175˚C.

2

Punem brânza într-un castron. Adăugăm peste brânza, smântâna, ouăle întregi, zahărul tos și cel vanilat și se încorporează cu un mixer sau cu un tel. Completăm mixtura cu făina și grișul care se amestecă cu restul ingredientelor. Tapetăm o tavă rotundă cu inel detașabil. Recomandat este să aibă diametru de 23 cm.

3

Punem compoziția în tavă și o nivelăm cu o spatulă. Băgăm tava la cuptor timp de 40-45 de minute. După ce au trecut minutele de coacere, se lasă la răcit.

Blatul superior fără coacere :
4

Topim ciocolata la bain-marie. O lăsăm 10-15 minute să se răcească un pic, timp în care pregătim mascarponele și smantâna. După ce s-a răcit ciocolata topită adăugăm treptat mascarpone și încorporăm ușor cu o lingură. La final se adaugă și smântâna și se mixează 1-2 minute până se leagă.

Asamblare cheesecake :
5

Peste blatul inferior răcit bine se distribuie crema de mascarpone și ciocolată și se poate orna cu fulgi de migdale, stafide sau ce vă place și credeți că ar fi „a match” în acest superb cheesecake.
Spor la treabă și poftă bună! 🙂

Cheesecake cu mascarpone și ciocolată