Un desert deosebit, cu o textura impresionanta.
Combinatia de mar cu caramel sarat si crema de branza va uimi orice iubitor de deserturi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se maruntesc biscuitii pana capata un aspect similar cu cel al pesmetului.
Peste ei se adauga untul topit, iar amestecul se transfera intr-o tava cu diametrul de 20 cm.
Cu ajutorul unei linguri nivelati biscuitii si puneti apoi tava la rece.
Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Intr-o cratita, puneti merele curatate si taiate felii (dimensiune medie) impreuna cu zaharul si scortisoara.
Puneti cratita pe foc si caliti merele pana cand acestea isi lasa zeama si devin mai inchise la culoare.
Adaugam untul, vanilia si zeama de lamaie si mai lasam pe foc timp de aproximativ 5 minute.
Luati cratita de pe foc, lasati-o la racit timp de 5 minute, iar in final adaugati gelatina hidratata.
Puneti compozitia peste blatul de biscuiti si dati tava la rece.
Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Intr-o cratita adaugati merele curatate si taiate cubulete mici, impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si untul.
Puneti cratita pe foc si caliti merele pana cand acestea devin mai inchise la culoare.
Dupa ce luati cratita de pe foc, cu ajutorul unui blender, mixati merele pana cand acestea vor capata consistenta unui piure.
Lasati piureul sa se raceasca timp de 5 minute, iar apoi adaugati gelatina hidratata.
Intr-un bol mare, mixati frisca.
Peste ea adaugati crema de branza si incorporati prin miscari usoare. La final adaugati piureul de mere si omogenizati incet compozitia.
Turnati crema in tava si puneti tava in frigider pentru aproximativ 3 ore (puteti chiar sa lasati tava in frigider de pe o zi, pe alta)
Intr-o oala adanca, puneti zaharul si il caramelizati la foc mic, avand grija sa nu se arda. Nu amestecti in oala cu lingura/spatula, ci, ca sa il caramelizati uniform, ridicati oala de pe foc din cand in cand si faceti miscari circulare cu aceasta.
Intre timp, puneti smantana pentru frisca intr-o cratita si dati la foc mic astfel incat aceasta sa devina fierbinte (nu trebuie sa dea in clocot)
Dupa ce zaharul s-a topit, adaugati untul si amestecati energic cu un tel.
Luati cratita de pe foc si adaugati frisca lichida fierbinte, amestecand continuu.
La final adaugati lingurita de sare si un strop de esenta de vanilie.
Puneti caramelul rezultat intr-un recipient din sticla si dati-l la rece.
Dupa ce acesta s-a racit, adaugati-l in tava, peste crema de branza.
Ingrediente
Indicații
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se maruntesc biscuitii pana capata un aspect similar cu cel al pesmetului.
Peste ei se adauga untul topit, iar amestecul se transfera intr-o tava cu diametrul de 20 cm.
Cu ajutorul unei linguri nivelati biscuitii si puneti apoi tava la rece.
Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Intr-o cratita, puneti merele curatate si taiate felii (dimensiune medie) impreuna cu zaharul si scortisoara.
Puneti cratita pe foc si caliti merele pana cand acestea isi lasa zeama si devin mai inchise la culoare.
Adaugam untul, vanilia si zeama de lamaie si mai lasam pe foc timp de aproximativ 5 minute.
Luati cratita de pe foc, lasati-o la racit timp de 5 minute, iar in final adaugati gelatina hidratata.
Puneti compozitia peste blatul de biscuiti si dati tava la rece.
Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Intr-o cratita adaugati merele curatate si taiate cubulete mici, impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si untul.
Puneti cratita pe foc si caliti merele pana cand acestea devin mai inchise la culoare.
Dupa ce luati cratita de pe foc, cu ajutorul unui blender, mixati merele pana cand acestea vor capata consistenta unui piure.
Lasati piureul sa se raceasca timp de 5 minute, iar apoi adaugati gelatina hidratata.
Intr-un bol mare, mixati frisca.
Peste ea adaugati crema de branza si incorporati prin miscari usoare. La final adaugati piureul de mere si omogenizati incet compozitia.
Turnati crema in tava si puneti tava in frigider pentru aproximativ 3 ore (puteti chiar sa lasati tava in frigider de pe o zi, pe alta)
Intr-o oala adanca, puneti zaharul si il caramelizati la foc mic, avand grija sa nu se arda. Nu amestecti in oala cu lingura/spatula, ci, ca sa il caramelizati uniform, ridicati oala de pe foc din cand in cand si faceti miscari circulare cu aceasta.
Intre timp, puneti smantana pentru frisca intr-o cratita si dati la foc mic astfel incat aceasta sa devina fierbinte (nu trebuie sa dea in clocot)
Dupa ce zaharul s-a topit, adaugati untul si amestecati energic cu un tel.
Luati cratita de pe foc si adaugati frisca lichida fierbinte, amestecand continuu.
La final adaugati lingurita de sare si un strop de esenta de vanilie.
Puneti caramelul rezultat intr-un recipient din sticla si dati-l la rece.
Dupa ce acesta s-a racit, adaugati-l in tava, peste crema de branza.