fbpx

Cheesecake cu Nutella

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateIntermediar

Cheesecake cu Nutella, delicios și cu consistență de mousse, perfect pentru acele momente în care merităm un mic răsfăț și uităm de calorii.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 oră 10 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

Blat
 250 g biscuiți Oreo
 80 g unt topit
Cremă
 600 g mascarpone
 180 ml smântână pentru frișcă
 1 linguriță(e) esență de vanilie
 un praf de sare
 400 g Nutella
 4 ouă
Glazură
 120 ml smântână pentru frișcă
 80 g ciocolată neagră
 50 g Nutella

Mod de preparare:

1

Mărunțește biscuiții Oreo și amestecă-i cu untul topit, iar apoi întinde compoziția pe fundul unei tăvi rotunde și dă la cuptor pentru 10 minute, la 180 °C.

2

Cu ajutorul unui mixer, bate bine brânza mascarpone cu smântâna pentru frișcă, adaugă Nutella, vanilia și un praf de sare și asigură-te că ai o compoziție pufoasă și omogenă.

3

Cu ajutorul unui spatule de silicon, incorporează în cremă, ouăle, unul câte unul.

4

Golește crema peste blatul de biscuiți și dă la cuptor, la 150 °C, pentru o oră. Este important să pui o tavă cu apă în cuptor, să se coacă cu ajutorul aburilor. Tava cu apă se pune la un nivel inferior celui unde se află cheesecake-ul. Ajută să fierbi apa pe aragaz și apoi să o golești în tava din cuptor.

5

Prin procesul bain marie (se pune un bol deasupra unei cratițe în care fierbe apă), topește ciocolata în smântâna pentru frișcă și adaugă Nutella la final. Când compoziția e omogenă, toarnă glazura peste cheesecake (acesta trebuie să se fie rece). Lasă tortul o oră la rece și apoi servește. Poftă bună!

Ingrediente

Blat
 250 g biscuiți Oreo
 80 g unt topit
Cremă
 600 g mascarpone
 180 ml smântână pentru frișcă
 1 linguriță(e) esență de vanilie
 un praf de sare
 400 g Nutella
 4 ouă
Glazură
 120 ml smântână pentru frișcă
 80 g ciocolată neagră
 50 g Nutella

Direcții

1

Mărunțește biscuiții Oreo și amestecă-i cu untul topit, iar apoi întinde compoziția pe fundul unei tăvi rotunde și dă la cuptor pentru 10 minute, la 180 °C.

2

Cu ajutorul unui mixer, bate bine brânza mascarpone cu smântâna pentru frișcă, adaugă Nutella, vanilia și un praf de sare și asigură-te că ai o compoziție pufoasă și omogenă.

3

Cu ajutorul unui spatule de silicon, incorporează în cremă, ouăle, unul câte unul.

4

Golește crema peste blatul de biscuiți și dă la cuptor, la 150 °C, pentru o oră. Este important să pui o tavă cu apă în cuptor, să se coacă cu ajutorul aburilor. Tava cu apă se pune la un nivel inferior celui unde se află cheesecake-ul. Ajută să fierbi apa pe aragaz și apoi să o golești în tava din cuptor.

5

Prin procesul bain marie (se pune un bol deasupra unei cratițe în care fierbe apă), topește ciocolata în smântâna pentru frișcă și adaugă Nutella la final. Când compoziția e omogenă, toarnă glazura peste cheesecake (acesta trebuie să se fie rece). Lasă tortul o oră la rece și apoi servește. Poftă bună!

Cheesecake cu Nutella