Cheesecake cu Nutella

AutorFlavor Tailors
DificultateIntermediar

Cheesecake cu Nutella, delicios și cu consistență de mousse, perfect pentru acele momente în care merităm un mic răsfăț și uităm de calorii.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

Blat
 250 gr biscuiți Oreo
 80 gr unt topit
Cremă
 600 gr mascarpone
 180 ml smântână pentru frișcă
 1 tsp esență de vanilie
 un praf de sare
 400 gr Nutella
 4 ouă
Glazură
 120 ml smântână pentru frișcă
 80 gr ciocolată neagră
 50 gr Nutella

Mod de preparare:

1

Mărunțește biscuiții Oreo și amestecă-i cu untul topit, iar apoi întinde compoziția pe fundul unei tăvi rotunde și dă la cuptor pentru 10 minute, la 180 °C.

2

Cu ajutorul unui mixer, bate bine brânza mascarpone cu smântâna pentru frișcă, adaugă Nutella, vanilia și un praf de sare și asigură-te că ai o compoziție pufoasă și omogenă.

3

Cu ajutorul unui spatule de silicon, incorporează în cremă, ouăle, unul câte unul.

4

Golește crema peste blatul de biscuiți și dă la cuptor, la 150 °C, pentru o oră. Este important să pui o tavă cu apă în cuptor, să se coacă cu ajutorul aburilor. Tava cu apă se pune la un nivel inferior celui unde se află cheesecake-ul. Ajută să fierbi apa pe aragaz și apoi să o golești în tava din cuptor.

5

Prin procesul bain marie (se pune un bol deasupra unei cratițe în care fierbe apă), topește ciocolata în smântâna pentru frișcă și adaugă Nutella la final. Când compoziția e omogenă, toarnă glazura peste cheesecake (acesta trebuie să se fie rece). Lasă tortul o oră la rece și apoi servește. Poftă bună!

Ingrediente

Blat
 250 gr biscuiți Oreo
 80 gr unt topit
Cremă
 600 gr mascarpone
 180 ml smântână pentru frișcă
 1 tsp esență de vanilie
 un praf de sare
 400 gr Nutella
 4 ouă
Glazură
 120 ml smântână pentru frișcă
 80 gr ciocolată neagră
 50 gr Nutella

Indicații

1

Mărunțește biscuiții Oreo și amestecă-i cu untul topit, iar apoi întinde compoziția pe fundul unei tăvi rotunde și dă la cuptor pentru 10 minute, la 180 °C.

2

Cu ajutorul unui mixer, bate bine brânza mascarpone cu smântâna pentru frișcă, adaugă Nutella, vanilia și un praf de sare și asigură-te că ai o compoziție pufoasă și omogenă.

3

Cu ajutorul unui spatule de silicon, incorporează în cremă, ouăle, unul câte unul.

4

Golește crema peste blatul de biscuiți și dă la cuptor, la 150 °C, pentru o oră. Este important să pui o tavă cu apă în cuptor, să se coacă cu ajutorul aburilor. Tava cu apă se pune la un nivel inferior celui unde se află cheesecake-ul. Ajută să fierbi apa pe aragaz și apoi să o golești în tava din cuptor.

5

Prin procesul bain marie (se pune un bol deasupra unei cratițe în care fierbe apă), topește ciocolata în smântâna pentru frișcă și adaugă Nutella la final. Când compoziția e omogenă, toarnă glazura peste cheesecake (acesta trebuie să se fie rece). Lasă tortul o oră la rece și apoi servește. Poftă bună!

Cheesecake cu Nutella